19 / 03 / 2024

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi ihtarname örneği!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi ihtarname örneği!

Arsa sahibi veya sahipleri ile arsa payı karşılığı inşaatı yapmayı taahhüt eden yüklenici arasında imzalanan sözleşme bir ihtar ile feshedilebiliyor. İşte kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi ihtarname örneği...



Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi ihtarname örneği!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi veya sahipleri ile arsa payı karşılığı inşaatı yapmayı taahhüt eden yüklenici arasında imzalanıyor.


Bu sözleşme ile müteahhit arsa üzerinde inşaatı yapma, arsa sahibi de inşaatın bitiminde müteahhide anlaşılan miktarda bağımsız bölüm devretme sözü vermiş oluyor.


Sözleşmenin imzalanmasının ardından kimi hallerde taraflardan biri sözleşmedinin feshini isteyebiliyor. Bu durumda karşı tarafa ihtar gönderilmesi gerekiyor. Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi ihtarname örneği şu şekilde:


Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi ihtarnamesi:


................... NOTERLİĞİNE



-İHTARNAME-

İHTAR EDEN                          : ……..:……………...

VEKİLİ                                    : ……………..

MUHATAP                            : 1-…………..

                                     2-…………..


KONUSU                      : Yüklenicinin kat karşılığı inşaat Sözleşmesinden kaynaklanan hak ve borçlarını -yazılı onay- olmadan devretmesi nedeniyle, sözleşmenin feshinin bildirimi


AÇIKLAMA                            :

Müvekkilim arsa sahibi, muhataplardan ….ise yüklenici olup, aralarında ………Noterliğince ……tarih ve …….sayı ile yapılan KAT KARŞILIĞI İNŞAAT VE SATIŞ VAADİ SÖZLEŞMESİ gereğince, yüklenici, müvekkilime ait …. sayılı tapu bilgilerinde kayıtlı arsa üzerinde bağımsız bölümler yapıp teslim etmeyi yüklenmiştir.


Sözleşmede, açık bir biçimde, işi bizzat yürütme mecburiyeti, işi başkasına devretmeme ve hatta ortak almama zorunluluğu öngörülmesine rağmen; yüklenici…, müvekkilimin yazılı onayını almadan, inşaatın kaba işlerinin dahi ancak yarısının yapıldığı bir aşamada, inşaat sözleşmesinden kaynaklanan hak ve borçlarını muhataplardan ….’a devrettiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Bu devre onay ve iznimiz yoktur. İznimiz dışında gerçekleştirilen bu devir yüzünden uğradığımız ve uğrayacağımız zararlarımızı isteme hakkımızı saklı tutarak, sözleşmeyi feshediyoruz. Araç ve gereçlerinizi, malzemenizi ve işçilerinizi alarak inşaat alanını on gün içinde terk etmenizi, aksi halde mahkemeye başvuracağımızı önemle ihtar ederiz.


SAYIN NOTER; üç nüshadan oluşan bu ihtarnamenin bir suretini dairenizde saklamanızı, birini karşı tarafa tebliğ etmenizi, birini de -tebliğ şerhi yazarak- tarafıma vermenizi dilerim.


..…./…./….

İHTAR EDEN VEKİLİ



Kat karşılığı inşaat sözleşmesi görevli mahkeme!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön