28 / 03 / 2024

Arsa sahibinden mi yoksa emlakçıdan mı alınmalı?

Arsa sahibinden mi yoksa emlakçıdan mı alınmalı?

Arsa alırken, aslında emlak işlemlerinin çoğunda olduğu gibi sahibinden mal almanın daha karlı olduğu yönünde bir inanç vardır. Bu inancın yanlışlığı ise maalesef ki kötü tecrübeler ile kanıtlanmaktadır.



Arsa alırken, aslında emlak işlemlerinin çoğunda olduğu gibi sahibinden mal almanın daha karlı olduğu yönünde bir inanç vardır. Bu inancın yanlışlığı ise maalesef ki kötü tecrübeler ile kanıtlanmaktadır. Kötü bir tecrübe ile Emlakçı ile çalışılması gerektiğini öğrenmemek için avantajlarını fark ederek, arsa alımı gibi diğer tüm gayrimenkul işlerinde Emlak danışmanı tercih edilmeli. Örneğin; mal sahibi her zaman değerinden yüksek bir fiyata arsasını satmak ister ama Startkey emlak danışmanları gibi işinin ehli kişiler ile çalışırsanız, iki taraf için de en iyisini tesis etmeye çalıştığını görürsünüz. Çünkü başarılı bir emlak danışmanı, bindiği dalı kesmez yani sonraki emlak işlerinde de kendisine gelecek olan bir müşterisini kaçırmaz. Dolayısıyla iki tarafı de mutlu edecek şekilde hareket eder. Siz de haddinden yüksek fiyatlara işlem yapmaz, tehlikelere karşı korunmuş olursunuz.


Örneğin; arsasını satmak isteyen kişi ile doğrudan görüştüğünüzde piyasanın altında ya da üstünde fiyatlar ile karşılaşabilirsiniz. Düşük fiyatlar için acil ihtiyaç olduğu yönünde açıklama yapılırken yüksek fiyatta da size en yüksek tutarı kabul ettirmeye çalışırlar. Emlakçı ile çalışıldığında ise emlakçınız sizden önce gerekli olan tüm kontrolleri yaparak yasal olarak arsanın bir sıkıntısı olup olmadığını araştırır. Böylece, siz son derece güvenle arsa satın almış olursunuz. Piyasaya uygun fiyatlar ile arsa satın almak için sahibinden satılık olan ilanlar ile ilgilenmeyip, Emlakçı tarafından önerilen arsaları incelemelisiniz. Gereksiz yere yüksek fiyatlar ödememek için en güvenli yol budur.


Startkey gibi güvenilir bir isim altında hizmet veren emlak danışmanları, arsa satışı için kendisine başvuran müşterilerini iyice dinleyip notunu aldıktan sonra hem tapu ve imar durumunu araştırır hem de gidip arsayı yerinde görüp inceler. Böylece sizin mağduriyetinizin de önüne geçilmiş olur. Örneğin kentsel dönüşüm kapsamına alınan arsaların fiyatları düşük tutulacaktır ancak emlakçınız olmadan bunun farkına varmayarak, yüksek fiyattan arsa satın alabilir, büyük bir zararın da altına girebilirsiniz. Bu tür aksaklıkların önüne geçmek için hem arsa hem diğer gayrimenkul alım satımında Emlakçı ile iş birliği yapmalısınız.


Geri Dön