27 / 04 / 2024

Yatırımcılara kritik uyarı! Altın ve gümüş neden alınmalı? İşte cevabı...

Yatırımcılara kritik uyarı! Altın ve gümüş neden alınmalı? İşte cevabı...

Yatırımcılar ellerinde bulunan bir miktar parayı yatırım amaçlı altın ve gümüşe yatırıyor. Peki insanlar altın ve gümüş alırken neyi amaçlarlar? Neden altın ve gümüş alınmalı? İşte cevabı...



Altın ve Piyasa konusunda dünyaca ünlü yazar Robert Kıyosaki, yayımlamış olduğu youtube videosunda yatırıcıların altın ve gümüş alırken nelere dikkat etmesi gerektiğine ve neden altın ve gümüş alınması  ile ilgili kritik açıklamalar yaptı. Sabit enflasyon dönemlerinde para satın alma gücünü kaybeder. Bu nedenle de insanlar paralarınını satın alma gücünü korumak amacıyla değerli madenleri satın alırlar. Değerli metallerin özellikle enflasyona karşı bir koruma sağladığı düşünülüyor. 

1971 yılından 2010 yılına kadar olan veriler üzerinde yapılan araştırmalar  altın  için bu görüşü doğruladı ancak o dönemler gümüş için bu doğrulamayı sağlayamadı. 1990 2006 yılı gibi daha kısa  dönemler üzerinde yapılan araştırmalar ise farklı ülkeler için farklı sonuçlar doğurmaktadır. Dünya ekonomisi ayı sezonu olan dönemde olsa bile altının enflasyona karşı iyi bir koruma sağladığı kanıtlanmıştır.  Ancak bazı istisnaları yok değildir. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön