23 / 04 / 2024

Arsa sahipleri bekle-gör politikası izliyor!

Arsa sahipleri bekle-gör politikası izliyor!

Akkoyuncu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Akkoyuncu, “Bizim en büyük sıkıntı yaşadığımız sorun arsa temini. Yatırımcılar yeni yer bulmakta zorlanırken, ev ve arsa sahipleri bekleyip görmeyi tercih ediyor."



Akkoyuncu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Akkoyuncu, inşaat sektörünün Türkiye’de her geçen gün daha da büyümeye gittiğini söyledi. Yaklaşık 2 milyon kişinin bu sektörde istihdam gördüğünü belirten Akkoyuncu, “İnşaat sektörü ülkemizde ekonominin halen lokomotifi olmuş durumda. Her geçen gün de devam eden sektördeki büyüme katma değer olarak da büyük fayda sağlamaktadır. Ancak bu sektöre can verenlerin en büyük sorunu arsadır” dedi.

 

ARSA SAHİPLERİ ‘BEKLE GÖR’ POLİTİKASI İZLİYOR

 

Arsa fiyatlarında fazlasıyla spekülasyonlar olduğun da söyleyen Akkoyuncu, “Bizim en büyük sıkıntı yaşadığımız sorun arsa temini. Yatırımcılar yeni yer bulmakta zorlanırken, ev ve arsa sahipleri bekleyip görmeyi tercih ediyor. Bu sebeple de yatırımcı başka bölgelere kayıyor. Herkes kendi evini, arsasını maksimum ranta çevirme gayretinde. Bu da yatırımcıya hem zaman hem de maddi olarak kayıplar yaşatıyor” ifadelerini kullandı.

 

SPEKÜLATÖRLER DEVREDEN ÇIKMALI

 

Spekülatörlerin birbirinden çok farklı fiyatlar vermesi nedeniyle arsa sahiplerinin kafasının karıştığını da söyleyen Akkoyuncu, “Fiyatların astronomik seviyelere çıkması bile arsa sahiplerinin 'belki daha yüksek fiyata satabilirim' düşüncesinin önüne geçemiyor. Fiyatların yüksek olması veya arsa sahiplerinin satışı ağırdan alması nedeniyle de arsa satışları oldukça yavaş bir seyir izliyor. Onun için arsa spekülatörlerinin devreden çıkması olumlu olacaktır" şeklinde konuştu.


Hakimiyet


Geri Dön