19 / 04 / 2024

Arsa ve arazi fiyatları en çok hangi illerde arttı?

Arsa ve arazi fiyatları en çok hangi illerde arttı?

Altyapıdaki çılgın projeler, arsa ve arazilerin fiyatlarını katladı. Otoyol güzergahlarındaki gayrimenkullerin fiyatları her sene yükseliyor. Son dört senede yüzde 133 artışa ulaşan bölgeler bile bulunuyor...



Dev ulaşım projeleri şehirleri birbirine bağlarken gayrimenkullere de değer kazandırıyor. Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın haberine göre; yakın zamanda bitirilen Kuzey Marmara Otoyolu, İzmir-İstanbul Otoyolu ve yapımı süren 1915 Çanakkale Köprüsü güzergahınd bulunan arsa ve arazi fiyatları katlanarak arttı. 

İstanbul'un Silivri ilçesi Kınalı kavşağından başlayarak, Sakarya Akyazı'da sona eren Kuzey Marmara Otoyolu güzergahında bulunan bölgelerde son 4 senede arsa fiyatlarında yüzde 45'e kadar, tarla/bağ/bahçe fiyatlarında ise yüzde 94'e kadar yükseliş kaydedildi.

Arsa ve arazi fiyatları en çok hangi illerde arttı? 

EN ÇOK ARTIŞ İZMİT'TE OLDU

Endeksa verilerine göre, Kuzey Marmara Otoyolu üzerinde yer alan bölgeler için de son 4 senede arsa fiyatlarında en fazla yükseliş Akyazı'da yaşandı. Arazi fiyatlarında en fazla yükseliş de İzmit'te kaydedildi. Sakarya Akyazı'da arsa fiyatları bir yükseldi. Arsaların ortalama metrekare fiyatı 411 Türk Lirası seviyesinde bulunuyor. İzmit'te ise arazi fiyatları son 1 senede yüzde 21, son 4 yılda yüzde 94 yükseldi. Ortalama metrekare fiyatı ise 64 Türk Lirası olarak belirlendi. 

Arsa ve arazi fiyatları en çok hangi illerde arttı?

İzmir-İstanbul Otoyolu güzergahında bulunan bölgelerde de gayrimenkullerin fiyatları her sene artış göstererek uçuşa geçti.

İzmir, İstanbul Otoyolu güzergahında bulunan bölgelerde arsa fiyatlarında yüzde 92'ye kadar, arazi fiyatlarında ise yüzde 94'e kadar yükseliş yaşandı. Arsa fiyatlarında son 4 senedeki en fazla yükseliş İzmir'de, arazi fiyatlarında en fazla yükselişse İzmit'te kaydedildi. İzmir'de arsa fiyatları son 1 senede yüzde 49, son 4 yılda yüzde 133 arttı. Ortalama metrekare satış fiyatı ise 1.364 Türk Lirası oldu.

Arsa ve arazi fiyatları en çok hangi illerde arttı?

ÜÇ KRİTİK NOKTA VAR

Arsa yatırımının yalnızca satın almak ve beklemekten meydana gelen bir yatırım türü olmadığına dikkat çeken EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, arazi yatırımı için üç kritik noktanın önemli olduğunu belirtti. Yazıcı, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu: 

Arsa ve arazi fiyatları en çok hangi illerde arttı?

"Doğru yerin tespiti ve arsanın satın alınması, arsanın doğru zamana kadar bekletilmesi, arsanın doğru zamanda satılması. Arsa almadan önce yerini mutlaka görmeli, görmekle de yetinmeyip üzerine ayak basmalısınız. Tapu senedini, kadastral açıdan da kontrol ederek ada, pafta, parseli belirtilen arsanın size gösterilen arsayla aynı yer olup olmadığını anlamalısınız. Arsa yatırımı yapanlar için, yatırımın yani alınacak arsanın konumu, eğimi, büyüklüğü, inşaat yapılabilme imkânları bakılmalı."

Faiz indirimi sonrası hangi bölgelerde arsalar değerlendi?

Arsa ve arazi fiyatlarına 1915 Çanakkale Köprüsü dopingi!


Geri Dön