27 / 04 / 2024

Arsasını satan pişman olur!

Arsasını satan pişman olur!

Kredi notu iki kademe birden yükselerek A+’ya ulaşan Nef, bir şirkete verilen en yüksek kredi notuna sahip. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Timur, arsasını satıp kaynak oluşturanların pişman olacağını söyledi...



Yüzde 20 indirim ile faizlerin yüzde 0,98'e çekilmesinin konut sektörünü canlandırdığını ifade eden Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, "Kampanyada geçen sürede 2 bin adetlik satış olmuş. Beklenti 15 Haziran’a kadar 9 milyar liralık satış. Ortalamaya baktığımızda 800 bin TL’den yaklaşık 11 bin adet konut ediyor. 41 firma katılmıştı. Bu da firma başına günde 7-8 satış anlamına geliyor ki kampanyaya katılan firma sayısı 60’a yükseldi bildiğim kadarıyla" dedi.

Sat-pişman ol dönemi

Vatan'da yer alan habere göre, Erden Timur, arsa fiyatlarıyla ilgili ilginç bir açıklama yaptı. "Ben konut sektörüne girdiğimden bu yana hayatımdaki en ucuz arsa dönemini yaşıyoruz. Şu an Nef olarak 4 tane projemiz satışta. Projelerimiz belli bir noktaya geldikten sonra genelde başka bir projeye başlıyoruz. Kaynak anlamında sadece bireylerin değil kurumların da bu yönde ihtiyaçları oluyor. Dolayısıyla kimisi de arsasını satarak bu kaynak oluşturma ihtiyacını gideriyor. Bu dönemi ben sat-pişman ol dönemi olarak yorumluyorum" ifadelerini kullandı. 

Kredi notu A+

Nef’in kredi notu 2 kademe birden yükselerek A+’ya ulaştı. Erden Timur, “2015’te BB yatırım yapılabilir seviyedeydi notumuz. 2016’de B, 2017’de A-, bu sene A+ oldu. 2 basamak birden artış çok zordur, hem de böyle zor bir dönemde... Bizim için tarihi bir başarı olduğu kadar sektör için de umut verici bir gelişme. Türkiye’deki gayrimenkul firmaları arasında böyle yüksek bir kredi notuna sahip başka firma yok" dedi. 


Geri Dön