19 / 04 / 2024

Dolar'da fırtınaya sayılı gün! Analistler teker teker uyardı! Yer yerinden oynayacak! Hemen bakın, sonra pişman olmayın!

Dolar'da fırtınaya sayılı gün! Analistler teker teker uyardı! Yer yerinden oynayacak! Hemen bakın, sonra pişman olmayın!

Analistler, dolarda fırtınanın çok yaklaştığını açıkladı! ABD enflasyon verilerinin açıklanması ile yükselişe geçen dolar, o tarihte kıyameti koparacak! Analistler teker teker uyardı! Hemen bakın, sonra pişman olmayın! İşte dolarda fırtınanın kopacağı o tarih...



Amerika Birleşik Devletleri ağustos ayı tüketici enflasyonu (TÜFE) senelik bazda yüzde 8,3 olarak kayıtlara geçti. Analistler, TÜFE beklentileri yüzde 8,1 olarak açıklamıştı. ABD’de aylık TÜFE ağustosta yüzde 0,1 olarak kaydedildi. Ekonomistlerin aylık TÜFE beklentileri yüzde -0,1 oranındaydı. Bu veri önceki ay yüzde 0 olmuştu.

Enflasyondaki düşüşün beklentilerin altında olması piyasaların kaderini baştan yazdı. Piyasaların yakın takip altına aldığı veri sonrası altın, Euro, Bitcoin gibi varlıklarda düşüş yaşandı.

Verinin açıklanmasından önce 1,018 seviyelerinde olan Euro/Dolar paritesi tekrar 1,004 seviyesini gördü. Dolar endeksi TÜFE'nin açıklanmasının 109 seviyesini buldu. Veri açıklanmadan önce 1730 dolar seviyesinde olan ons altın verinin açıklanmasının ardından yüzde 1,2 değer kaybıysa 1709 dolar seviyesine çekildi.  

İşte dolarda fırtınanın kopacağı o tarih...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön