25 / 04 / 2024

Art Hotel Spaander corona virüsü nedeniyle iflas etti!

Art Hotel Spaander corona virüsü nedeniyle iflas etti!

Amsterdam yakınlarındaki turistik kasaba Volendam'da yer alan  ve corona virüsü salgınından ciddi biçimde etkilendiği bildirilen dünyaca ünlü Art Hotel Spaander iflas etti.



Hollanda'nın başkenti Amsterdam yakınlarındaki turistik kasaba Volendam'da yer alan  ve corona virüsü salgınından ciddi biçimde etkilendiği bildirilen dünyaca ünlü Art Hotel Spaander'in iflas ettiği açıklandı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü salgının başlamasının ardından 21 Mart tarihinde kapatılan otel,  “Konuklarımız ve çalışanlarımızın sağlığı açsısından otelin tamamen kapatılmasının şimdilik en iyisi olduğuna inanıyoruz” şeklinde bir açıklama yapmıştı. Kuzey Hollanda Mahkemesi, Art Hotel Spaander’in iflas ettiğini belirtildi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Art Hotel Spaander, 1881'de Hollandalı girişimci Leendert Spaander tarafından, tüm dünyadaki sanatçıları buluşma yeri olması için açıldı.

Birçok sanatçı, konaklama faturlarını yaptıkları resimlerle ödedi ve bu resimler de ünlü otelin duvarlarına asıldı.

Otelin kurucusu Leendert Spaander ise, kızlarından üçünü ünlü otelde çalışan sanatçılarla evlendirmişti.

Küçük bir balıkçı köyü olan Volendam’daki otel, senelerce hem turistlerin hem de dünyaca ünlü isimlerin önemli uğrak yerler arasında yer aldı.

Otelin ünlü müşterileri arasında ABD’li film yapımcısı Walt Disney, “First Lady” Eleanor Roosvelt, sinema sanatçıları Elizabeth Taylor, Kirk Douglas, besteci Maurice Ravel, Fransız ressam Pierre-Auguste Renoir ve boksör Muhammed Ali Clay de bulunuyordu.

Sahipleri, tarihi otelin geleceği konusunda henüz herhangi bir açıklama yapmadı.


Geri Dön