25 / 04 / 2024

Artan enerji fiyatları çocuk ölümlerini de arttırabilir

Artan enerji fiyatları çocuk ölümlerini de arttırabilir

İngiltere'de doktorlar, enerji fiyatlarının yükselmesi sebebiyle önümüzdeki kış birçok hanede ısınma sorununun yaşanacağı ve ölümlerin meydana gelebileceği konusunda uyarıda bulundu. Doktorlar, soğuk konutlar nedeniyle çocukların akciğerleri ve beyin gelişiminin de zarar görebileceğini belirtiyor.



Artan enerji fiyatları çocuk ölümlerini de arttırabilir

İngiliz Guardian gazetesinde yer alan haberde, Londra'daki UCL Üniversitesi Sağlık Eşitliği Enstitüsü Direktörü Michael Marmot ve Liverpool Alder Hey Çocuk Hastanesi solunum uzmanı Profesör Ian Sinha'nın çalışmalarına yer verilerek, soğuk nedeniyle çocuklarda solunum yolu hastalıklarının artabileceği ve bunların uzun vadeli sonuçları olacağı belirtiliyor.

Sinha, soğuk evler sebebiyle önümüzdeki kış çocuk ölümleri olacağından "hiç şüphesi olmadığını" ancak soğuk nedeniyle akciğerleri zarar gören kaç çocuğun yetişkinlikte kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH), amfizem ve bronşitle karşılaşacağını öngöremediklerini ifade etti.

İngiltere'de yoksulluk üzerine araştırma yapan Resolution Foundation adlı düşünce kuruluşu, İngiltere'nin son 100 yılın en derin yaşam maliyeti kriziyle karşı karşıya olduğunu söylüyor. Kuruluş, standart bir hanenin 2 yıl içinde reel olarak 3 bin sterlin gelir kaybına uğrayacağını, enflasyonun yüzde 15'e ulaşacağını ve yaşam maliyeti krizi 2024'e kadar süreceğini iddia ediyor.

Kuruluşun raporunda, 3 milyon kişinin daha mutlak yoksulluğa itileceği ve göreceli çocuk yoksulluğunun 1990'lardaki zirveden bu yana en yüksek seviyeye ulaşacağı öngörülüyor. Yaşam standartları için ‘dehşet verici’ bir sonuç ortaya çıkacağı tahmin ediliyor.

İngiltere'de elektrik ve gaz faturalarının, yüzde 80 artışla standart bir hane için 1 Ekim 2022'den itibaren yıllık 3 bin 549 sterline yükselmesi bekleniyor.

Ekonomik kriz yaşayan ailelerin faturalardan kısmak amacıyla konutlarını yeterince ısıtamayacağına dikkat çekiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön