26 / 04 / 2024

Arthur&Miller Gayrimenkul danışmanı girişimciler arıyor

Arthur&Miller Gayrimenkul danışmanı girişimciler arıyor

Son yıllarda konut sektörünün hızlı bir gelişim içerisine girmesiyle gayrimenkul danışmanlığı konusunda hizmet veren şirketlere daha sık rastlar olduk



Çok da eski olmayan bu iş sahası, yeni girişimcileri de içerisine ekleyerek hızlı bir büyüme içerisine girdi ve çeşitli fırsatlar sunmaya başladı. Örneğin, Arthur&Miller Real Estate, gayrimenkul danışmanlığı konusunda 1999 yılından bu yana emlak sektöründe faaliyet gösteriyor. Şirket, İstanbul merkez ofisinin yanı sıra franchising yoluyla hızlı bir şubeleşme içerisinde.

Şirket, hem ticari, hem de bireysel müşterilere yönelik alım, satım, kiralama ve broker hizmetleri veriyor.
Şu anda İstanbul,  Ankara  ve Bodrum'da toplam sekiz ofis ile hizmet veren Arthur&Miller için 2010 yılında İstanbul ve Ankara'daki ofislere yenilerinin eklenmesi, ayrıca  İzmir  ve Antalya ile turistik bölgeleri içine alan sahil kesimlerinde yeni franchise ofislerinin açılması planlanıyor.

Bölge korumacılığı modeli
Arthur&Miller Real Estate Franchise ve İş Geliştirme Koordinatörü Neşe Çetintürk, 2010 yılı içinde öncelikli olarak İstanbul'da, Bağdat Caddesi, Kadıköy, Kurtköy, Çekmeköy, Kozyatağı, Taksim, Beyoğlu ve Şişli'nin yanı sıra Avrupa yakasının yeni yerleşim alanları ve her iki yakanın boğaz hatunda yeni franchise ofisleri açmayı hedeflediklerini söylüyor.

Ankara'da ise Çayyolu, Gaziosmanpaşa ve Kızılay öncelikli bölgeler. İzmir'de Alsancak ve Karşıyaka'da birer franchise ofisi hedefleniyor. Bunlara ek olarak Antalya merkezde de franchise ofisi açılması planlanıyor.
Birçok franchise ofisi yerine az sayıda ancak bölgesinde müşterilerine istikrarlı ve kaliteli hizmet sunan ofisler açacaklarını belirten Çetintürk, şunları söylüyor:

"Sahip olduğumuz franchising modeli öncelikli olarak 'bölge korumacılığı' prensibine dayanıyor. Böylece, sisteme dahil olan her yeni franchise ofisi kendi bölgesinde ileride çok sayıda başka Arthur&Miller ofisinin olmayacağın bilerek faaliyetlerini sürdürüyor. Uyguladığımız franchising modelinin bir diğer önemli özelliği de girişimci adaylanna finansman ve yatırım kolaylığı sağlıyor olması. Franchise anlaşmalarımızın süresi 2 yıl ila 5 yıl arasında değişiyor. Buradi amaç sektörü bilmeyen yaünmcının üzerindeki yükü hafifletmek, uzun vadel anlaşmalarla bunalmasını önlemek ve maddi yükümlülüğünü azaltmak. Ayrıca, franchise giriş bedeli konusunda yatırımcıya ödeme kolaylığı sunuyoruz. Franchise ofisinin aylık cirosu üzerinden herhangi bir pay da almıyoruz."

3 bin dolar isim hakkı
Franchise giriş bedeli olarak yıllık bin dolar isim hakkı talep ediliyor. Girişimci adayı, franchise giriş bedelini, yaptığı sözleşmenin süresine göre yıllara yayarak ödeyebiliyor. Ayrıca franchise'dan aylık 750 lira hizmet bedeli alınıyor. Yapılacak toplam yatırım maliyeti ise lokasyona göre farklılık gösteriyor Ancak standart bir gayrimenkul ofisi için öngörülen yatırım mikta rı ortalama 15 bin lira.

Franchise ofislerinin cirolar mn hem işletme sahibinin hem satış kadrosunun performansım bağlı olduğunu ifade eden Çetin türk, ofislerin aylık cirolarının böı geye göre değiştiğini ancak 10 ik 25 bin lira arasında aylık ciromu elde edilebileceğini vurguluyor.
Burcu Tuvay / Ekonomist


Geri Dön