23 / 04 / 2024

Artvin Kafkasör Yaylası'nda butik otel yapılacak

Artvin Kafkasör Yaylası'nda butik otel yapılacak

Alternatif turizmde alternatifsiz il Artvin’de doğa turizmine yön verecek potansiyele sahip Kafkasör Yaylası’nda Türkiye Seyahat Acentaları Birliğinin (TÜRSAB) desteğiyle butik otel yapılacak



Artvin şehir merkezinin 10 kilometre güneybatısında bulunan ve 2634 sayılı Turizm Teşvik Kanunu’na göre turizm alanı olarak ilan edilen Kafkasör Yaylası, doğa turizminde tercih edilen mekanlar arasında yer almak istiyor. Yaylaya ulaşım, kent merkezinden asfalt yolla sağlanıyor. Yaylada konaklamak isteyenler için 80 yatak kapasiteli 22 bungalov ev bulunuyor. Turizm sezonu boyunca yerli ve yabancı turistlere hizmet veren bungalov evler, kapasite arttığında yeterli olmuyor. Geleceğini doğa turizminde arayan Artvin, misafirlerini en iyi şekilde ağırlayacak konaklama tesislerine kavuşmak için çabalıyor.

Bu amaçla çeşitli projelerin gündemde olduğu Artvin’e, TÜRSAB bir butik otel yapmayı planlıyor. Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve turizmcilerin geçtiğimiz Haziran ayında Artvin’e gelerek turizm potansiyelini incelediğini ve bölgeyi gezdiklerini anımsattı. Gezi sırasında Kafkasör Yaylası’na da gittiklerini ve Başaran Ulusoy’un buraya bir butik otel kurma fikrini kendisine ilettiğini anlatan Yemlihalıoğlu, önümüzdeki günlerde konuyu netleştireceklerini söyledi.

Kafkasör Yaylası’nın özellikle yaz aylarında dolup taştığını, festivallerle daha da bir renklendiğini dile getiren Yemlihalıoğlu, her yıl Haziran ayının son haftası gerçekleştirilen "Kafkasör Kültür ve Sanat Festivali"ne ev sahipliği yaptıklarını, festival kapsamında boğa güreşleri, karakucak, folklor gösterileri ve konserler düzenlendiğini belirtti.

Özellikle boğa güreşlerinin birçok yerli ve yabancı turisti Kafkasör’e çektiğini ifade eden Yemlihalıoğlu, doğa turizmine sevdalı kişilerin de Kafkasör’e mutlaka uğradığını kaydetti.

Turizmden hak ettikleri payı almak ve misafirlerin konaklama sorununu çözüme kavuşturmak istediklerini anlatan Yemlihalıoğlu, "TÜRSAB Başkanı Ulusoy ile butik otel konusunu olgunlaştırdık. Ekibiyle yeniden gelecek Artvin’e. Birkaç alternatif bulduk otel için. Kendisi de bakacak umuyorum ki son noktayı koyacağız. TÜRSAB olarak yapmasa bile aile olarak bir otel inşa etmek istiyor. Bu
 insanlar turizmi biliyorlar, örnek olacağını düşünüyorum" dedi.  Kafkasör’ün turizm bölgesi olduğunu, otelin buraya kurulması halinde hem işletme hem de turizm açısından amacına hizmet edeceğini vurgulayan Yemlihalıoğlu, "Bu otel yapıldı diyelim yetecek mi elbette hayır. Biz doğaya zarar vermeden turizmin nimetlerinden yararlanmak istiyoruz. Kentin arazisinin yüzde 50’sinin orman olması bizi sıkıntıya sokuyor. Arazi arsa problemini çözdüğümüz an 4 yıldızlı, iki tur otobüsünü alacak bir otel projemiz daha var"
 diye konuştu.

"TURİZMDE, ULAŞIM ÇOK ÖNEMLİ"
Artvin’e gelen insanların rahat edebileceği konaklama tesislerine kavuşmak istediklerini belirten Vali Yemlihalıoğlu, geçtiğimiz aylarda temelini attıkları Cankurtaran Tüneli’nin ulaşım konusunda büyük bir sıkıntıyı çözeceğini dile getirdi. Tünel bittiğinde Artvin’in Batum havaalanına daha da yakınlaşacağını anlatan Yemlihalıoğlu, Batum-İstanbul uçak seferlerinin ardından
 Ankara’ya da sefer konulması için söz aldıklarını kaydetti.

Turizmde ulaşımın çok önemli olduğunu vurgulayan Yemlihalıoğlu, gerekli alt yapıyı sağladıktan sonra çevreye zarar vermeden kurulacak konaklama tesislerinin kente olumlu katkı sağlayacağını belirtti. Yemlihalıoğlu, "Tünelin varlığı ve havayolunun gelişmesiyle Artvin, turizmde istediği noktaya gelebilir. Batı Karadeniz’den tura başlayanlar bu sayede Artvin’i de listelerine ekleyeceklerdir" diye konuştu.
AA


Geri Dön