18 / 04 / 2024

Artvin Koliva Otel açıldı!

Artvin Koliva Otel açıldı!

Bursa Artvin Sanayici İş Adamları Derneği olarak 2013 yılında temeli atılan Koliva Otel’in açılışı gerçekleşti. Koliva Otel iki yıl gibi kısa süre içinde tamamlanan proje Şehir merkezine sadece 8 kilometre uzak mesafede.



Otel fiziki yapılanmasının tamamlanması ve çevre düzeninin sona ermesinin ardından müşterilerini konuk etmeye başladı. Çok sayıda Artvinli gencin istihdam edildiği dev projenin açılışı görkemli bir törenle gerçekleşti. Artvin Kafkasör bölgesinde 28 oda kapasiteli muhteşem bir doğanın içinde yer alan Koliva Otel iki yıl gibi kısa süre içinde tamamlanan proje Şehir merkezine sadece 8 kilometre uzak mesafede. Kafkasör yaylasının eşsiz doğal güzelliği içinde yer alan bu otel gerek dış mekan gerekse iç mekan olarak oldukça özenli bir şekilde dizayn edilmiş. Koliva Otel’in açılışına Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Milletvekilleri İsrafil Kışla, Uğur Bayraktutan, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, Ak Parti İl Başkanı Erkan Balta, MHP İl Başkanı Serdar Kılınç, CHP Merkez İlçe Başkanı İlyas Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kurtul Özel, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Alkan, ADD Şube Başkanı Ahmet Biber, ARSİYAT Başkanı Hüseyin Ertaş, Yediartı A.Ş Yönetim Kurulu başkanı Şinasi Akkun ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Açılış töreninde kürsüye ilk olarak ARSİYAT Başkanı Hüseyin Ertaş, Yediartı A.Ş Yönetim Kurulu başkanı Şinasi Akkun çıktı. Artvinli iş adamlarımız adına konuşan iki yönetici Artvin’e ve Artvinlileri ne kadar düşündüklerini ne kadar vefa borçları olduklarını hissettiklerini öyle bir anlattılar ki alanda bulunan davetlilerden alkış aldılar. Hiçbir maddi beklenti içinde olmadan bu projelere girdiklerini ifade eden yöneticiler bu projenin bununla sınırlı kalmayacağını da ifade ettiler.



 

İlk olarak ARSİYAT Başkanı Hüseyin Ertaş kürsüye çıktı. Ertaş, “Bursa’da kurulan Artvinli Sanayici İş Adamları Yöneticileri ve Serbest Meslek Mensupları Derneğinin, yaktığı ateşle buralara geldik ve bu tesisi yaptık. Bu tesisi yaparken neyi düşündük? Burada Türkiye’de ve dünyada herkesin Artvinli bir komşusu olmuştur, herkes iyi bahsetmiştir.  Artvinli olmayanların tarifiyle Artvin’de insan yetişir. Biz Bursa’da Artvinli olmanın meyvelerini yedik. Bunu miras olarak görüyoruz, miras yedi olmamak için üzerine bir şey koyabilirmiyiz düşüncesiyle bu tesisi buraya kazandıralım insanlarımız gelsin Dünyadaki, Türkiye’deki insanlar gelsin Artvin’in ne kadar güzel bir memleket olduğunu görsünler, çünkü yer üstü zenginliğinin ne kadar güzel olduğunu anca insanlar buraya gelince görebiliyor. Bu artık bütün Artvinlilerin tesisidir hepimize hayırlı olsun” dedi.


Artıyedi A.Ş Yönetim Kurulu başkanı Şinasi Akkun ise;  “Biz Artvinli iş adamları olarak Artvin’e ve Artvin’in geleceğiyle ilgili, Artvin insanına hizmetimiz için bütün bedenimizle birlikte taşın altına elimizi değil bütün bedenimizi koyduk. Bundan sonraki yatırımlarımız devam edecektir. Daha büyük yatırımlar yapacağız. Artvinlilerin işsizlikle ilgili sıkıntılarının büyük kısmını çözeceğimizi düşünüyoruz. Projelerimiz, devam edecek öncelikle bunun bilinmesini istiyorum. Çok yalnız kaldığımız zamanlarımız oldu ama bu yalnız kaldığımız zamanlarda sayın valimizin, milletvekillerimizin, belediye başkanımızın desteklerini hep hissettik. Biz hep burada olacağız sizinle el ele göz göze Artvin’i daha ileriye götürmek için ne gerekiyorsa yapacağız” diyerek sözlerini tamamladı.


Devamında ise Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Kurtul Özel, davetlilere süreci kısa bir şekilde anlatarak konuşmasına başladı. ARSİYAD yönetimi kutlayan Özel; “Artvin’e güzel bir eser kazandırdılar. Sadece Artvin halkına hizmet etmeyecek gelen bütün misafirlerimize hizmet sunacak. Emeği geçen tüm arkadaşlara tekrar güzel bir eseri Artvin’e kazandırdıkları için teşekkür ediyorum” dedi.


Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Turizm anlamında törenle açılan ilk eser olan Koliva Oteli’nin Artvin’e hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Kocatepe; ”Herkes bir şey söylüyor fakat icraat en güzeli.  Biz geldiğimiz de inşaat devam ediyordu.  Arkadaşlar bize yardımcı olun dediklerinde bizde ne diyorsanız ordayız dedik. Çünkü biliyoruz ki özel sektör güzel sektör.  Koliva açıldı Kafkasör’e farkındalık geldi.  Kafkasör’de başka tesislerle birlikte 3 yıldız, 4 yıldız, 5 yıldızlı oteller yaptığımız da doğası bozulmadan sürdürülebilir doğa turizmi haline gelecek.  Büyük şehirlerde betonlar arasında çürümeye yüz tutmuş hemşerilerimizin yeniden hayat bulacağı yerdir Artvin. Aslında burada esas teşekkür edilmesi gereken insanlar Bursa’da burada kazanacağının kat kat fazlasını kazanabileceği halde parasını getirip buraya yatıran iş adamı arkadaşlarımız, kardeşlerimiz. Artvin’in fidanları ne güzel meyveye durmuş ve meyvelerini getirmiş burada sizlere bizlere ikram ediyor. Çok teşekkür ediyoruz emeklerine yüreklerine sağlık.  Belediye olarak onun yeriydi bunun derdiydi diye bakmıyoruz mesele Artvin ise olay bitmiştir diyoruz“ dedi.


CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ise, “2011’de milletvekilliğimin ilk günleriydi burada hiçbir şey yoktu. Burada bir temel attık arkasından 3-4 yıl içerisinde muhteşem bir yapıt ortaya çıktı. Bu yapıtın ortaya çıkmasında ARSİYAD’ın büyük katkıları var. Hem Bursa’da, hem Ankara’da ve İstanbul’da bir çok toplantılarına katıldım. Bu yaşatılması gereken çocuktu gördüğüm kadarıyla ergenliğe erişmiş. Bütün Artvinlilerin buraya sahip çıkması gerekiyor. İnanıyorum ki iki milletvekili olarak buranın yaşatılması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Burası bir cennet. Ben Avrupa’nın bir çok yerine gittim. Türkiye gerçekten bir cennet. Bu cenneti bozmayalım. Artvin bir doğa kenti, bir turizm kenti. Buraları kirletmeyelim diyorum. Koliva Otel Artvin’de ki bir eksikliği gideriyor.


Hepinize bir önerim var akşamları gelin buraya özellikle güneş battıktan sonra balkonunda oturun. Karşıya bakın muhteşem manzara var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeli var. Yanında ay yıldızlı bayrağımız var. Arada aşağı bakın bu ülkenin Cumhuriyet’in değerlerini, bu ülkeyi yaratanları Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anın. İyi ki onlar var. Onların sayesinde bu ülkede özgür ve mutlu yaşıyoruz.  Burası bir Cumhuriyet kenti. Bu kenette sonsuza kadar barış ve kardeşlik içerisinde yaşayacağız. Bu kardeşliği pekiştirecek Artvin’in güzel tesislerinden bir tanesi olmuş. Temenni ederim ki çok çok daha para kazanan Artvinli iş adamlarımız var. Artvin’de böyle turizm yatırımları yapsınlar. ARSİYAD’ın geçmiş yönetimine bugün yönetimde olan tüm dostlarımıza, iş adamlarımıza yöre milletvekili olarak şükranlarımı sunuyorum. Bursa’da Artvinlice kaldınız bizde burada sizi Artvinlice karşılıyoruz” dedi.


Ak Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, Artvin’in geleceğinin turizme bağlı olduğunu hatırlatarak Bursalı iş adamlarına bu anlamlı yatırımlarından dolayı teşekkür ederek konuşmalarına başladı. Kışla; “Ben inanıyorum ki bu güzel tesis birçok yeni tesisin de açılmasını tetikleyecek. Ne kadar çok tesis açılırsa aslında birbirine rakip değil belki de birbirine potansiyel kazandıracaklarına inanıyorum. Artvin’de gerçekten turizm yatırımlarına ihtiyaç var.  Borçka, Şavşat Karagöl de var. Hatila vadisinde var. Mersivan Atabarı Kayak Merkezin de var.  Şuanda Kafkasör’de 670 hektar alan turizm gelişim alanı olarak ilan edildi imar planları bitmek üzere. Buralarda yeni yeni tesislerin yapılması lazım. Hem istihdamı arttıracak hem de Artvin’in ekonomisine bacasız fabrika olarak ciddi katkılar sağlayacak“ dedi.


Son olarak ise Artvin Valisi Kemal Cirit konuşmasını gerçekleştirdi. Cirit konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Artvin’in güzel bir ortamında ikliminin güzel olduğu bir zaman diliminde böyle güzel bir tesisi sizlerle birlikte açıyor olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu özellikle ifade etmem gerekir. Artvin geleceğini turizmde, eğitimde arıyor. Bu noktada hem eğitim alanında hem turizm alanında Artvinliler taşın altına elini koydu. Yaklaşık bir milyonu aşkın Artvinli ilimizin dışında ikamet etmekte ve büyük bir hemşehricilik bilinci içerisinde de Artvin söz konusu olduğunda hemen bir araya gelmeyi başarabilmektedir. Ben Artvin insanın mertliğinin yanı sıra eğer bir adım yaklaşırsanız on adım size geleceğini de defalarda Artvin’in dışında ki ortamlarda dile getiriyorum. Onun için böyle bir ilde valilik yaptığım içinde kendimi şanslı hissedenlerdenim.


Geleceğimiz tabii ki öncelikli olarak turizm ve turizm alanında da en çok ihtiyaç duyduğumuz sektör hizmet sektörü . Nitelikli bir tesisin açılışını yapıyoruz.  Benden önceki hem vekillerimiz hem konuşmacı arkadaşlarımız burada bu tür bir tesisin ilk kez açılışının yapıldığını dile getirdiler bende kendilerine katılıyorum, ikincisi de yolda.  Daha sonra da master planın projelendirilmesi de bittiğinde diğer tesislerle birlikte burayı daha bir turizm alanı haline dönüştüreceğiz.  Bizim karar vermemiz gereken bir kitle turizmi mi olsun yoksa daha çok alternatif turizmin çeşitli alanları mı olsun noktasında belki ileriye dönük karar vermemiz gerekir ama biz önce nitelikli tesislerimizin sayısı artsın ki Artvin’e gelenler büyük bir memnuiyetle ayrılsın istiyoruz. Zaten burayı ziyaret edenlerin memnuniyetsiz ayrılabileceği bir ortam yok. Hizmet sektöründe de konforlu bir yaşam alanını kendisine sunalım arzusundayız.


Arkadaşlarımız birkaç kez bize ziyarete bulundular. Kendileri ile fikir görüşlerimizi paylaştık. Kendileri ile ileriye dönük ne tür hususlarda bizlerle çalışmaları nasıl olacak, yapılacak onlarla bir görüş telakkisinde bulunduk.  Ben kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bursa’da ki Artvinli sanayici ve iş adamları dernekleşerek ve bir çok derneği de birimlerinde kabul ederek buraya bir yatırım yapmışlar. Bu demektir ki diğer Artvinli iş adamlarımıza örnek olacak. Borçka’da ki Karagöl’de bir tesisimiz yakında başlayacak.  Orda da iş adamımız İsmet Acar beş yıldızlı otel yapma sözü verdiler. Bunun dışında da bir takım iş adamlarımız bizimle görüşüyorlar. Önümüzde ki süreç içerisinde dört ve beş yıldızlı otellerin başlayacağını söyleyebilirim. Bir beş yıl sonra Artvin çok daha iyi bir noktada olacak.  Ve bunu Artvinliler ile birlikte başaracağız.


Bir seçim atmosferi gerçekleştirdik. Seçim güvenliği kısmı bize aitti. Bu nokta da huzurlu bir seçim atmosferi geçirdiğimiz için emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Artvin iki milletvekilini yeniden parlamentoya gönderdi. Bende sizlerin huzurunda sayın milletvekillerimize önümüzde ki yasama dönemi içerisinde görevlerinde başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olmasını gönülden temenni ediyorum.


Son olarak da ARSİYAD büyük bir şey başardılar. Artvinlilik ortak paydasının hangi noktaya gelebileceğini işte bu tesislerle bize gösterdiler. Kendilerine Artvin Valisi olarak teşekkürlerimi sunuyorum. Başarılar diliyorum. Bu tesisin hem Artvin’e hem ülkemize hayırlı olmasını gönülden temenni ediyorum” dedi.


Konuşmaların ardından Koliva Otel’in açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Vali Kemal Cirit ve davetliler işletmeyi gezdiler.


Artvin'in Sesi Gazetesi


Geri Dön