19 / 04 / 2024

Artvin Yusufeli Barajı inşaatı 3 yıl içerisinde tamamlanacak!

Artvin Yusufeli Barajı inşaatı 3 yıl içerisinde tamamlanacak!

Artvin Valisi Kemal Cirit, Yusufeli Barajı inşaatının 3 yıl içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini bildirildi. Cirit, Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) inşaatında incelemelerde bulundu.



Artvin Yusufeli Barajı,Artvin Yusufeli Barajı inşaatı 3 yıl içerisinde tamamlanacak,Yusufeli Barajı,Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik S, barajın son durumu ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı, hava hattına bağlı demir kafesten bir süre baraj inşaatını inceledi. 


İncelemelerin ardından gazetecilere açıklama yapan Cirit, Çoruh Vadisi üzerinde inşa edilen ve 270 metre yüksekliğiyle dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ise en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nın ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacağını söyledi.


Bunun gibi devasa projelerin ülke adına gurur duyulacak projeler olduğunu ifade eden Cirit, "Bulunduğumuz nokta yaklaşık 845 rakıma sahip. Geçtiğimiz aylarda 715 rakımında bir patlatma gerçekleştirmiştik. Belli aralıklarla baraj inşaat çalışmalarını ziyaret ederek barajın son durumu hakkında yetkililerden bilgi alıyoruz" dedi.


Cirit, barajın yılda yaklaşık 600 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacağını belirterek, şunları kaydetti:


 "Yılda yine 450 milyon liralık ülke ekonomisine katkı sunacak. Baraj inşaatının 3 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Bu baraj ülkemizin aynı zamanda bir prestij projesidir. Bunun yanında Türk mühendisliğinin ve müteahhitliğinin geldiği noktayı da görmekteyiz."


Yeni Yusufeli yerleşim yerinde altyapı çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü ifade eden Cirit, sözlerini şöyle tamamladı:


"Yusufeli yeni yerleşim sahası yapılan çalışmalarla yaklaşık 160 hektarlık alana sahip olacak. Bu bölgede 10 milyon metreküplük bir kazı çalışması yürütülecek ve bunun yüzde 40'ı bugün itibarıyla tamamlanmıştır. Yusufelili vatandaşlarımız ve Yusufeli'nden ayrılarak başka yerlere yerleşmiş olan vatandaşlarımız şundan emin olsunlar, yeni Yusufeli tam anlamıyla göl manzaralı ve planlı bir yapılaşmanın olduğu bir ilçe olacak."



AA



Geri Dön