25 / 04 / 2024

Artvin Yusufeli'nde 2 bin 698 konutun inşaatı tamamlandı!

Artvin Yusufeli'nde 2 bin 698 konutun inşaatı tamamlandı!

7'nci kez taşınmaya hazırlanan Yusufeli'nde inşa edilen 2 bin 698 konutun yapımı tamamlandı. 



Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen 275 metre gövde yüksekliğiyle Türkiye’nin en yükseği Yusufeli Barajı'nın suları altında olacak. Haber7'de yer alan habere göre; Yusufeli ilçesinin taşınacağı yerleşim yerinde, 2 bin 698 yeni konutun inşaatı bitti. 150 senelik tarihinde sene sonu 7'nci kez taşınacak Yusufeli'de, kamu binaların da bitme aşamasına geldi. Devlet Su İşleri (DSİ) Yeniden Yerleşim Yerleri İzleme Şube Müdürü Suat Köse, “İnşaatlarda sona geldik, ilçemiz en kısa zamanda taşınmaya hazır hale getirilecek" dedi.

Artvin Yusufeli nde 2 bin 698 konutun inşaatı tamamlandı!

150 senelik tarihinde 6 kez taşınan ve 7'nci kez taşınmaya hazırlanan Yusufeli, Yansıtıcılar mevkisinde 150 hektarlık alanda 3 bölgede yeniden yapılıyor. Taşınacak ilçenin yeni yerleşim yerinde 2 bin 698 konutun inşaatı tamamlandı, hükümet konağı, öğretmenevi, spor salonu, merkez cami, ilçe emniyet müdürlüğü, ilçe jandarma komutanlığı, cami, okul, müftülük ve adliye binaları da tamamlanmak üzere. Köy halkı, su altında kalacak ilçeden ayrılmaya hazırlanırken Yusufeli’nde noter huzurunda 5 otel, 3 akaryakıt istasyonu, 258 iş yeri ve konutların hak sahipleri de çekilen kurayla belirlendi.

Son aşamaya gelindi 

Yeni yerleşim alanındaki çalışmalara yönelik açıklama yapan Devlet Su İşleri (DSİ) Yeniden Yerleşim Yerleri İzleme Şube Müdürü Suat Köse, “Yusufeli yeni yerleşim alanı, 3 bölgeden oluşmaktadır. 3’üncü bölgemizde alt ve üstyapı çalışmaları tamamen bitti. 1’inci bölgede üst yapıda kamu binalarımız tamamlandı. Çevre düzenlemeleri devam ediyor. İnşaat olarak ‘sona geldik’ diyebiliriz. Burada 2 bin 698 tane konut inşaatı bitti. İlçemiz, en kısa zamanda taşınmaya hazır hale getirilecektir” dedi.

Artvin Yusufeli nde 2 bin 698 konutun inşaatı tamamlandı!

Yeni ilçede her detayın, koordinasyon içinde çalışan ilgili kurum ve firmalar tarafından kontrol edildiğini söyleyen Köse, “286 tane de tamamlanan iş yerimiz var. Küçük sanayi sitemizde taşınma öncesi tamamlanarak ihalesi yapılacak. İlçede, 310 civarında iş yerimiz olacak. Buradaki çalışmalar, barajın su tutma programına uygun olarak, taşınmayı da göz önünde bulundurarak, su tutma öncesi her şeyiyle tamamlanmış olacak. Tüm çalışmalar, ilgili kurumlar tarafından yerinde A’dan Z’ye kontrol ediliyor. Tüm firmalarla koordinasyon içerisinde ilçemiz, su tutma programına uygun olarak, taşınmaya hazır hale getirilecektir” şeklinde konuştu.

Yusufeli yeni yerleşim birimi için sayılı günler kaldı!


 


Geri Dön