18 / 04 / 2024

Babacan Yapı 2018'de 2 bin 600 konut inşaatına başlıyor!

Babacan Yapı 2018'de 2 bin 600 konut inşaatına başlıyor!

Babacan Holding Başkanı İbrahim Babacan, 2018 yılında inşaat yatırımlarında vitesi büyüteceklerini söyledi. Firmanın bu yıl 1.3 milyar lira değerinde 3 projeye başlayacağını belirten Babacan, “Beylikdüzü, Fikirtepe ve Gaziantep’te 2 bin 600 konut inşa edeceğiz” diye konuştu..



Babacan Yapı, 2018 yutanda toplam 1 milyar 280 TL değerindeki 3 proje için kolları sıvadı. Tırmanın 2018 yol haritasını anlatan Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkam İbrahim Babacan Bizim için 2018 yılı hem ektiğimizi biçme, hem yola devam, hem de gaza basıp vitesi büyütme yılı olacak” dedi. İstanbul’da Beylikdüzü ve Fikirtepe’de inşaata başlayacak firmanın Anadolu’daki projesi ise Gaziantep’te yer alacak. Beylikdüzü’nde Marmara Park AVM’nin karşısında inşa edilecek projenin ismi Babacan Central olacak. 650 milyon TL yatırımla hayata geçecek projede bin 100 bağımsız birim bulunuyor. Bunun bir kısmı ofis ünitesi bir kısmı rezidans ve konut, ilave olarak da 100 yakın işyerinin olduğu bir çarşı şeklinde projelendirildi. Firma, bu yıl Fikirtepe’de ilk kazmayı vurmaya hazırlanıyor. Kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak projede bin 300 konut inşa edilecek. Bu projenin değeri de 550 milyon TL olarak hesaplanıyor.

YAKUPLU’YA YAŞAM MERKEZİ

Gazete Habertürk'ten Erdem Aktürk'ün haberine göre 2018 yılının son çeyreğinde Gaziantep’te kendi mülkiyeti olan arazilerin üzerinden bir projeye başlayacaklarını belirten İbrahim Babacan, 200 konutluk bu projenin 80 milyon TL yatırımla hayata geçeceğini söyledi.

İbrahim Babacan, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi’nin düzenlediği Beylikdüzü Yakuplu Marina’nın yan tarafında bulunan arazi ihalesini kazandıklarını, sürecin tamamlanmasını beklediklerini dile getirdi. 65 bin metrekare denize. sıfır arazide yapılacak proje hakkında bilgi veren Babacan, “Tema Park tarzı bir proje planlıyoruz. Avrupa'daki firmalarla görüşüyoruz. Konut projenin yüzde 15'inde olacak, içerisinde hem alışveriş hem restoran hem yaşam alanları, spor kompleksleri, otel gibi karma bir projeye imza atmayı düşünüyoruz” dedi. Babacan projeye 2019 yılında başlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

‘Üst limit 1 milyon TL olmalı’

Türkiye'den en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul alan yabancılara vatandaşlık verilmesini değerlendiren İbrahim Babacan, yabancıların 100 ile 150 bin dolar arasındaki konutları tercih ettiklerini bu yüzden bu rakamın en fazla 1 milyon TL olması gerektiğini savundu. Babacan şöyle devam etti: "Bize alternatif ülkelere baktığımız zaman Portekiz 300 bin Euro'ya Avrupa Birliği vatandaşlığı vaat ediyor. Bizim. Avrupa'dan daha çok ihracata ihtiyacımız var. Dolayısıyla bu rakam ne kadar aşağılara indirgenirse o kadar bizim için verimliliğin r; artacağını düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

İnşaat sektörünün 2018'de önünün açık olduğunu belirten Babacan, 2018'de biraz kamu teşvikleri ve avantajları sağlanırsa sektörün eski rekorları yakalayacağını dile getirdi.

ÖN TALEP DÖNEMİ BAŞLADI

Central projesinin yüzde 10'nunu ön talep döneminde sattıklarını belirten İbrahim Babacan, "Ön talepleri metrekaresi 4 bin 500, 5 bin 500 TL aralığında topluyoruz. Konut tipleri 1+1, 2+1 ve 3+1 olacak. Ofislerin metrekaresi ise 5 bin 500 ve 6 bin 500 TL aralığında." dedi.

 


Geri Dön