24 / 04 / 2024

Artvin Yusufeli'ndeki evler için kuralar çekildi!

Artvin Yusufeli'ndeki evler için kuralar çekildi!

Artvin Yusufeli'nde inşa edilen 2 bin 904 daire hak sahiplerine teslim edildi. Hak sahipleri yeni konutlarına 2 ay sonra taşınacak.



TOKİ Başkanlığı ile DSİ Genel Müdürlüğü ortaklığında Yusufeli yeni yerleşim yeri için hak sahiplerinin konut ve iş yeri belirleme kurası, karakucak güreş sahasında noter huzurunda gerçekleşti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; kura çekilişi sırasında konuşan Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Yusufeli için önemli bir günün yaşandığını dile getirdi. 

Artvin Yusufeli ndeki evler için kuralar çekildi!

Türkiye'de baraj denilince akla gelen ilk şehrin Artvin olduğunu belirten n Doruk, barajların her geçen gün artan enerji gereksinimin karşılanması yönünde önemli yere sahip olduğunu, bu noktada Artvin olarak ülkeye sundukları hizmetten memnun olduklarını dile getirdi. 

Baraj inşaatı nedeniyle yeniden inşa edilen ilçede hak sahipliği çekilişinin düzenlediğini belirten Doruk, şunları söyledi: 

 "Bu noktada öncelikle büyük bir sabır ve fedakarlık gösteren sevgili Yusufelili hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Yaşanan bu zorlu süreçte Yusufeli halkı her zaman devletinin ve milletinin yanında oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla tüm kurumlarımız Yusufeli için seferber olmuş vaziyettedir. Devletimiz tüm imkanlarıyla buradadır. Amacımız vatandaşımızın süreçten en yüksek faydayı sağlaması yönündedir. Yusufeli için en iyisini yapmak öncelikli görevimizdir."

Yeni yerleşim birimleri hızla inşa ediliyor 

TOKİ Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca ise Çoruh Nehri üzerinde 26 Şubat 2013'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferansla temelini attığı ve inşası devam eden Yusufeli Barajı ve HES projesinin, yeni yerleşim yerine ihtiyacı da doğurduğunu söyleyerek, inşa edilen yeni yerleşim yerinde de yapılaşmanın kesintisiz devam ettiğini söyledi. 

Artvin Yusufeli ndeki evler için kuralar çekildi!

Karaca, şu açıklamalarda bulundu: "2 bin 638 hak sahipliğiyle Türkiye'nin en büyük iskan projesi sayesinde vatandaşlarımız yepyeni konutlarına kavuşmuş olacak. Bugün çekilecek kuralarla vatandaşlarımızın yeni ev ve iş yerleri noter huzurunda belirlenecektir. Tüm bu projelerin gerçekleştirilmesinde başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımıza,  TOKİ  Başkanımıza, TOKİ ekiplerine, sektör paydaşlarımıza, projede emeği geçen, desteğini esirgemeyen diğer kamu kurumlarımıza, Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza ve her daim teveccühleriyle bizleri cesaretlendiren vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum."

İl Müftüsü Hasan Güneş'in yaptığı duanın sonrasında kura çekimine gerçekleşti. İlk kurayı Vali Doruk'un çektiği programa, AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, DSİ Bölge Müdürü Celal Tokalak, TOKİ görevlileri , bazı daire amirleri ile hak sahipleri hazır bulundu. Kura çekimi yarın tamamlanacak. 

Yusufeli ilçesinin taşınma tarihi belli oldu!


Geri Dön