20 / 04 / 2024

As Merkez, 6 milyon dolara outlet oldu

As Merkez, 6 milyon dolara outlet oldu

As Merkez AVM, 6 milyon dolarlık yatırımla Bursa'nın ilk Outlet AVM'si olarak yeniden hayata geçirildi



Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, Sönmez Holding'in yeni dönemde büyüme politikasında tekstilin yanı sıra, enerji, turizm, çimento, perakende ve lojistik sektörlerinin hep birlikte lokomotif görevi göreceğini söyledi. Dokuz yıl önce `Bursa'nın en eğlenceli alışveriş merkezi' sloganıyla hizmete açtığı As Merkez AVM'nin, 6 milyon dolarlık yatırımla Bursa'nın ilk Outlet AVM'si olarak yeniden hayata geçirildiğini söyledi.

`AVM krize rağmen cazibesini koruyor'
Krize rağmen AVM sektörünün hâlâ cazibesini koruduğunu hatırlatan Sönmez, Türk perakende sektörünün Avrupa'da 7'nci ve dünyada da 10'uncu sırada yer aldığını belirtti. `Bursa'nın en eğlenceli alışveriş merkezi' sloganıyla hizmete açtıkları As Merkez AVM'yi müşteri ihtiyaçlarının yeniden tanımlanması sonucunda `Tematik Alışveriş Merkezi' olarak değiştirmeye karar verdiklerini ifade eden Sönmez, "Bu dönüşüm için yaklaşık 6 milyon dolar bütçe ayırdık. Bunun 5 milyon doları yapısal, 1 milyon doları da reklam ve ilan için harcanacak.
Hedefimiz sadece Bursa'nın değil çevre illerin de gerçek outlet ihtiyacını karşılayacak bir AVM'yi hayata geçirmekti" diye konuştu.
Radikal

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Sönmez, As Merkez'i outlet'e dönüştürdü

Sönmez Holding'in 9 yıl önce `En eğlenceli alışveriş merkezi' sloganıyla açtığı As Merkez, 6 milyon dolar yatırımla Bursa'nın ilk outlet'i oldu

Sönmez Holding'in başlattığı yapısal dönüşümü perakende sektöründe `Tematik Alışveriş Merkezi' konsepti ile sürdürdüklerini açıklayan Holding Başkanı Celal Sönmez, bir dönem sadece tekstil sektöründe 4 bin kişinin çalıştığı grup bünyesinde halen 3 bin civarında kişinin çalıştığını söyledi. As Merkez Outlet içerisindeki 77 mağazaya ilave olarak 13 yeni mağazanın da yer aldığını açıklayan Sönmez "Bu dönüşüm için 6 milyon dolar bütçe ayırdık. Hedefimiz Bursa'nın değil çevre illerin de gerçek outlet ihtiyacını karşılayacak AVM'yi hayata geçirmekti. Bugün bu projemizi hayata geçirmenin mutluluğu içindeyiz" dedi.
Star


Geri Dön