29 / 03 / 2024

Asansör İstanbul 2015'in açılış gerçekleşti!

Asansör İstanbul 2015'in açılış gerçekleşti!

Meclisteki kanun tasarısına göre meydana gelecek asansör kazasında sorumluluk doğrudan belediye veya il özel idare yetkilisinde olacak. Dünyanın 3 büyüğünden biri olan Asansör İstanbul 2015 başladı..



14. Uluslararası Asansör Fuarı, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof.Dr. Davut Kavranoğlu, AYSAD (Asansör ve Yürüyen Merpen Sanayicileri Derneği) Başkanı Sefa Targıt ve ELA (Avrupa Asansör Derneği) Başkanı Philippe Lamalle’in katılımlarıyla gerçekleştirilen törenle açıldı. İFO Fuarcılık tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenen fuarda, daha güvenli, daha hızlı ve daha akıllı asansörler için teknoloji çözümleri sergileniyor. 28 ülkeden 440 firmanın yer aldığı ve dört gün sürecek organizasyonu 73 ülkeden 28.000 profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor. 


Bakan Yardımcısı Kavranoğlu; “Ülkemizde 431 bin asansör var. Buna karşılık bakım firması sayısı yetersiz”.


Asansör İstanbul 2015’in açılış töreninde konuşma yapan T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof.Dr. Davut Kavranoğlu, Türk asansör sektörünün ithalat ağırlıklı bir yapıdan yerli üretimin ağırlık kazandığı bir yapıya evrildiğini belirterek, montaj, belgelendirme hizmetleri, aksam üretimi ve bakım hizmetleri ile birlikte sektörün yaklaşık 400 milyon dolarlık bir ciroya ulaştığını söyledi. Kavranoğlu konuşmasında; “Meclisteki kanun tasarısına göre bundan sonra meydana gelecek asansör kazalarında oluşacak herhangi bir yaralanma ve ölüm olayından, ilgili il özel idaresi veya belediye yetkilileri 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu hükümlerine göre sorumlu olacaklar” dedi. 2015 yılı Ocak ve Şubat aylarında yapılan denetimlere ilişkin rakamlar da paylaşan Kavranoğlu, denetimi yapılan 939 adet asansörün yüzde 34’ünün uygunsuz bulunduğunu ve 252 bin 132 TL idari para cezası kesildiğini söyledi.


AYSAD Başkanı Targıt; “Olası kazaların ve ölümlerin önüne geçmek için asansör denetimleri kararlılıkla devam etmeli”


Fuarın açılış töreninde söz alan AYSAD (Asansör ve Yürüyen Merpen Sanayicileri Derneği) Başkanı Sefa Targıt, Türk asansör sektörünün önemli bir kilometre taşından geçtiğini vurgulayarak, yakın dönemde aynı süreçleri yaşayan Fransa örneğini verdi. Targıt, “Fransa’da, asansör emniyet yönetmeliği SNEL’e göre değerlendirilen asansörlerin sadece binde 2’si kapatılmış, zaman tanınarak toplam 8 milyar euroluk bir yatırım yapılmış ve kaza sayılarında çok önemli azalma olmuş. İnsan hayatının mali muhasebesi olmaz. Ülkemizde de mevcut asansörlerin muayenesindeki kararlılığın sürdürülmesi gerekiyor. Unutulmamalı ki; eksik denetimlerden ötürü yaşanabilecek kazalarda, bina yöneticisinden belediye başkanına hatta ilgili Bakanlığa kadar uzanan bir sorumluluk sinsilesi var” dedi. Targıt, konuşmasının sonunda meslekte 60 yılı geride bırakan AYSAD Onursal Üyesi Erol Erbiber’i kürsüye davet etti. 14. Asansör İstanbul Fuarı’nda olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Erbiber, Türk asansör sektörünün ve beraberinde fuarın geldiği noktadan gurur duyduğunu ifade etti. 


ELA Başkanı Philippe Lamalle; “Asansör İstanbul 2015, bu bölgede düzenlenen gelmiş geçmiş en büyük ve en kapsamlı asansör teknolojisi etkinliğidir”


Törende bir konuşma yapan Avrupa Asansör Derneği (ELA) Başkanı Philippe Lamalle, Asansör İstanbul 2015’in bu yıl rekor sayıda komponent üreticisi ve uzman hizmet firmasına ev sahipliği yaptığını söyledi. Avrupa, Amerika, Asya ve elbette Orta Doğu ve Türkiye’den imalatçılar ve tedarikçilerin hazır bulunduğu Asansör İstanbul 2015’i “bu bölgede düzenlenen gelmiş geçmiş en büyük ve en kapsamlı asansör teknolojisi etkinliği” olarak niteleyen Lamalle, fuarın yıllar içinde sektör için dünyanın en büyük üç organizasyonundan biri haline geldiğini belirtti.  


İFO Fuarcılık Genel Müdürü Aytemur; “Asansör İstanbul 2015, bu yıl 5 ayrı kıtadan 28 bin profesyonel ziyaretçiyi ağırlayacak”


Bir önceki organizasyona göre %25 büyümüş olarak 50 bin m2 kapalı alana taşan Asansör İstanbul 2015’te, 28 ülkeden 440 firmanın stand açtığını söyleyen İFO Fuarcılık Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, “78 ülkeden 28 bin profesyonelin fuar için İstanbul’a geleceğini öngörüyoruz. Küresel sektörün kıtalar arası buluşma noktası haline gelen Asansör İstanbul Fuarı; özellikle Balkanlar, Bağımsız Devletler Topluluğu, Orta Doğu, ve Kuzey Afrika için ticaret kapısı olma niteliğinde” dedi.


Asansörlere ilişkin en son yeniliklerin sergileneceği, ayrıca eş zamanlı gerçekleştirimen seminer ve konferanslarla sektör gündeminin tartışılacağı Asansör İstanbul 2015’i izlemek isteyenler, organizasyon hakkında detaylı bilgi ve online davetiye için www.asansoristanbul.com adresini ziyaret edebilir.



Geri Dön