18 / 04 / 2024

Aşçıoğlu İnşaat Seyrantepe ihalesine girecek!

Aşçıoğlu İnşaat Seyrantepe ihalesine girecek!

Aşçıoğlu İnşaat, 27 Temmuz'da Seyrantepe Stad inşaatı ve Ali Sami Yen arsası ihalesine gireceğini açıkladı



Başkan Yaşar Aşçıoğlu, “Öncelikle Eren Talu'dan onayı aldık. Seyrantepe'deki olumsuzluk bitişiğindeki projemize etki eder. Burayı yapmak o yüzden en çok bize yakışır” dedi.

Mecidiyeköy'dek Likör fabrikası arsasında gerçekleştireceği rezidans projesinde, bitişiğindeki 34 bin 600 metrekarelik Ali Sami Yen arazisinde yaşam merkezi projesi yürüten Eren Talu ile ortak hareket etme kararı alan ancak ihalenin iptaliyle bekleme sürecine giren Aşçıoğlu İnşaat, 27 Temmuz'daki Seyrantepe Stad inşaatı ve Ali Sami Yen arsası ihalesine gireceğini duyurdu. Daha önce ihaleye girme konusunda çekimser davranan ve Eren Talu ile olan dostlukları nedeniyle yarım kalan bir projeyi almak istemediklerini belirten Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, fikir değiştirerek ihale dosyasını alıp hazırlıklara başladıklarını, Likör fabrikası arsasında gerçekleştirecekleri projede ortak oldukları İsviçreli Viatrans şirketini Türkiye'ye çağırarak konuyu masaya birkaç gündür masaya yatırdıklarını açıkladı.

Öncelikle Eren Talu ile görüştüklerini ve onun onayını aldıklarını kaydeden Aşçıoğlu, “İki projedeki çarşı ve kültür merkezinin alttan bir geçiş verilerek birleştirilmesi planlarımız vardı. Burada yapılacak proje direkt olarak bizi etkileyecek. Bu nedenle bu projeyi de üstlenmek en çok bize yakışır” diye konuştu.

Projesine başlayabilmek için yaklaşık 4 aydır Talu'nun adımını bekleyen Aşçıoğlu, Seyrantepe ihalesi ilk açıldığında ihale şartlarının yanlış olduğunu ancak bölge ile çok yakından ilgilendiklerini kaydetmişti.
Vatan

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Aşçıoğlu, Ali Sami Yen ve Seyrantepe'ye talip

Aşçıoğlu İnşaat Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, 27 Temmuz'da yapılacak Seyrantepe stat inşaatı ve Ali Sami Yen arsa ihalesine teklif vereceklerini açıkladı. İhaleyi alırlarsa Seyrantepe stadını bir an önce bitirmek için harekete geçeceklerini belirten Aşçıoğlu, Seyrantepe tamamlanırken, Ali Sami Yen stadı'nın yıkılarak, arazinin Likör Fabrikası arazisinde yapılacak projeye dahil edileceğini söyledi. Aşçıoğlu, likör fabrikası arazi ihalesini de kendilerinin kazandığını hatırlattı.
Posta

Seyrantepe ihalesine Aşçıoğlu talip oldu 

Galatasaray'ın Seyrantepe'deki, ilk ihalesi iptal edilen stat için açılan yeni ihaleden Aşçıoğlu İnşaat'ın patronu Yaşar Aşçıoğlu yabancı ortağı Viatrans ile dosya aldı. Yapılan açıklamada ‘Aşçıoğlu, Seyrantepe Stad inşaatı ve Ali Sami Yen arsa ihalesi için dosya aldı ve ihale hazırlıklarına başladı' denildi. Aşçıoğlu, Ali Sami Yen ile Likör fabrikası arazisini birleştirecek.
Star


Geri Dön