23 / 04 / 2024

ASELSAN'ın şeffaflık notu pekiyi!

ASELSAN'ın şeffaflık notu pekiyi!

Cengiz Ergeneman'ın yaptığı açıklamaya göre savunma sanayinin önde gelen şirketlerinden ASELSAN, bağımsız bir derecelendirme kuruluşu tarafından, kamuyu aydınlatma ve şeffaflık konusunda en yüksek nota layık görüldü...



ASELSAN Genel Müdürü Cengiz Ergeneman, yaptığı açıklamada, kurumsal yönetim alanında sürdürdükleri çalışmaların sonuçlarını görmek amacıyla ilk kez geçen yıl bağımsız bir derecelendirme kuruluşuna, ''kurumsal yönetim derecelendirme çalışması'' yaptırdıklarını ve 10 üzerinden 8,77 not aldıklarını anlattı.


Aynı derecelendirme kuruluşundan bu yıl 10 üzerinden 9,07 not aldıklarını ifade eden Ergeneman, faaliyet gösterdikleri savunma sektörü nedeniyle sermaye piyasası katılımcıları tarafından nispeten kapalı bir şirket olarak düşünülen ASELSAN'ın, en yüksek alt başlık notunu kamuyu aydınlatma ve şeffaflıktan aldığını belirtti.


ASELSAN’ın 2012’de 100 üzerinden 93,47 olan kamuyu aydınlatma ve şeffaflık notunun ise bu yıl 99,19’a çıktığını anlatan Ergeneman, bu notların şeffaflık ve kamuyu aydınlatma konusunda ASELSAN’ın yatırımcılarını ve menfaat sahiplerini doğru bir biçimde ve zamanında bilgilendirmeye verdiği önemin giderek arttığını gösterdiğini vurguladı.


Aldıkları yüksek notun, başta pay sahipleri olmak üzere ASELSAN'ın tüm menfaat sahiplerine karşı olan sorumluluklarının bilincinde bir şirket olduğunu gösterdiğini belirten Ergeneman, "İkincil halka arz çalışmalarını yürüttüğümüz dönemde aldığımız bu not adil, sorumlu, şeffaf ve hesap verebilir bir şirket olduğumuzun altını çizmektedir. Kurumsallığa ilişkin bu ve benzeri değerlendirmeler şirketimizin değerini olumlu yönde etkileyecektir" dedi.


AA


Geri Dön