25 / 04 / 2024

Asgari ücret 1 Ocak 2023'te bu kadar olursa vatandaş havalara uçar! İşte Ocak 2023 asgari ücret...

Asgari ücret 1 Ocak 2023'te bu kadar olursa vatandaş havalara uçar! İşte Ocak 2023 asgari ücret...

Temmuz ayında ara bir yükselişin ardından; Çalışanların, emeklilerin ve memurların yoğun ilgi gösterdiği Ocak 2023 mitinginde son dakika gelişmeleri değerlendiriliyor. Uzmanlar sırayla tahminleri yorumluyor! İşte 1 Ocak 2023'te asgari ücret artışında son durum...



Temmuz ayında ara bir zam yükselişinin ardından; Çalışanların, emeklilerin ve memurların yoğun ilgi gösterdiği Ocak 2023 mitinginde son dakika gelişmeleri değerlendiriliyor. 6 Temmuz-1 Ocak arası zam alacaklar için tahminler yürürlüğe girdi. Bu gereksinimlerin Hükümetin orta vadeli program hedeflerinden kaynaklandığını belirtir.

 Asgari ücret 1 Ocak 2023 te bu kadar olursa vatandaş havalara uçar! İşte Ocak 2023 asgari ücret...

İLGİNÇ SÜRE DEVAM EDİYOR

Enflasyondaki artış göz önüne alındığında, bu yıl geçici artış alan grupların sadece kamu çalışanları ve emekliler olmadığı görülüyor. Bu vatandaşlara ek olarak SSK ve Bağ-Kur emeklileri gibi geçici ücret artışlarından asgari ücretli çalışanların da yararlandığına dikkat çekildi. Öte yandan, asgari ücretli çalışanların tahakkuk oranındaki maaş artışıyla net 5.500 lira maaş alırken, Aralık ayı yaklaşırken yaklaşık 14 milyon emekli, 5 milyon memur ve 8 milyon asgari ücretli işçi için zam heyecanı şimdiden başladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön