27 / 04 / 2024

Asgari ücret belli oldu mu? 2023 asgari ücret ne kadar? Asgari ücret ne zaman açıklanacak?

Asgari ücret belli oldu mu? 2023 asgari ücret ne kadar? Asgari ücret ne zaman açıklanacak?

Çalışan herkesin bir numaralı gündem maddesi olan asgari ücrete dair yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Peki, AKP Parti hükümetinden asgari ücret ile ilgili kim, neler dedi? Asgari ücret ne kadar olacak? İşte detaylar…



Milyonlarca çalışanı çok yakından ilgilendiren ve büyük bir heyecan ile beklenen asgari ücret ile ilgili ayrıntılar belli olmaya başlıyor. Konu ile alakalı olarak ünlü ekonomist ve uzmanlarda da rakam tahminleri gelmekte.

İşin tahmin boyutunun haricinde de AK Parti hükümetinden de artık açıklamalar geliyor. Son olarak konu ile ilgili olarak TBMM açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuştu.

Peki asgari ücret ile ilgili olarak hangi isim ne dedi? İşte detaylar…

SON AÇIKLAMA CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret zammı ile ilgili olarak, "Küresel ekonomik krizin ülkemize olan etkileri nedeni ile sıkıntı yaşayan her kesimi rahatlatacak olan adımları attık, atmaya da devam edeceğiz. Asgari ücret, memur ve emekli maaşına kadar tüm kısımların da gelirlerini ciddi oranda sene başından itibaren tekrar yükselterek enflasyonun refah kaybını aşama aşama gidermekte son derece kararlıyız.

Zaten şimdiye kadar yapmış olduğumuz asgari ücret tespit rakamları noktasında da son asgari ücret rakamını aralıkta yapacağız. Tekrar değerlendirmeye alıp yeni adı inşallah sene sonu itibarıyla atacağız. 2023 yılına girerken çok daha farklı ve güçlü bir şekilde girmiş olacağız. Asgari ücreti yükseltirken getirmiş olduğu yükün tamamını da işverenin üzerine bırakmadık. Onu da üzerimize almış olduk üretimi korumuş olduk. 2023 senesinde uygulanacak asgari ücret için asıl tespiti inşallah önümüzdeki aralık ayında yapacağız" açıklamalarında bulundu.

Asgari ücret belli oldu mu? 2023 asgari ücret ne kadar? Asgari ücret ne zaman açıklanacak?


Geri Dön