23 / 04 / 2024

Asgari ücret düzenlemesinde büyük müjde geldi! Bu rakamı duyan inanamadı! Hemen bu son dakika hesaplamasına bakın!

Asgari ücret düzenlemesinde büyük müjde geldi! Bu rakamı duyan inanamadı! Hemen bu son dakika hesaplamasına bakın!

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen de araştırılan asgari ücret düzenlemesi bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki asgari ücret ne zaman açıklanacak? İşte kalem kalem o rakamlar...



Sabah'tan Mete Dirice'nin haberine göre, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı asgari ücrete ara zam miktarını belirlemek amacıyla 2 gün üst üste bir araya geldi. Yapılan toplantılarda asgari ücret konusu hem işçi hem de işveren açısından detaylı olarak masaya yatırıldı.

Aktarılan son gelişmelere göre, bugün Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yeniden toplanıp bir mutabakata varması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET İÇİN YÖNETMELİK RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen asgari ücret zammının Temmuz ayından itibaren geçerli olmasını öngören yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Yapılan değişiklikle Asgari Ücret Komisyonu'ndan çıkacak ve Başkan Erdoğan'ın onaylayacağı ara zam bugünden itibaren yürürlüğe girecek.

Asgari ücret düzenlemesinde büyük müjde geldi! Bu rakamı duyan inanamadı! Hemen bu son dakika hesaplamasına bakın!


TEMMUZ ZAMMI İÇİN DE PAROLA BELLİ OLDU

Sürekli artan gıda, enerji fiyatları başta olmak üzere; tedarik krizleri, Rusya-Ukrayna Savaşı gibi konjoktürel faktörler dünyanın gündemine de enflasyonu yerleştirdi.

Ülkemizde de artan enflasyon alım gücünü olumsuz yönde etkilerken, hükümet asgari ücret, emekli ve memur Temmuz zammı için de 'Vatandaşlar enflasyona ezdirilmeyecek' parolasıyla hareket etti.

MEVCUT ASGARİ NET 4.253,4 TL

2021 yılında brüt 3.577,5 TL net ise 2.825,9 TL şeklinde uygulanan asgari ücret yüzde 50,5'lik artışla 2022 yılı için brüt 5.004 lira, net 4.253,4 lira olarak açıklanmıştı.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 5.879,7 TL olarak belirtiliyor. Bu tutarın 5.004 lirasını brüt asgari ücret, 775,62 lirasını sosyal güvenlik primi, 100,8 lirasını da işveren işsizlik sigorta fonu kalemi meydana getiriyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön