29 / 03 / 2024

Asgari ücret düzenlemesinde büyük müjde geldi! Bu rakamı duyan inanamadı! Hemen bu son dakika hesaplamasına bakın!

Asgari ücret düzenlemesinde büyük müjde geldi! Bu rakamı duyan inanamadı! Hemen bu son dakika hesaplamasına bakın!

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen de araştırılan asgari ücret düzenlemesi bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki asgari ücret ne zaman açıklanacak? İşte kalem kalem o rakamlar...



 

ASGARİ ÜCRETTE YENİ HESAP: 'KADEMELİ' FORMÜL MASAYA GELDİ

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen asgari ücret zammı için 'Enflasyon farkı' ve 'Prim' hesabı dikkat çekerken, bunun yanında iki hesabın beraber değerlendirilmesini içeren karma bir formül de konuşuldu. Merakla beklenen ve  'Kademeli' formül olarak düşünülen bu modelde, devlet desteğinin belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek biçimde kademeli şekilde ayarlanması bulunuyor.


ASGARİ ÜCRET İÇİN 'PRİM' HESABI

Ocak 2022 tarihinde milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücret yüzde 50,5 artışla brüt 3.577,50'den 5.004 TL'ye çıkarıldı.  Burada işçinin yanında işvereninde elini rahatlatan bir gelişme yaşanmış, asgari ücret üzerinden damga ve gelir vergisi de kaldırılmıştı.

Asgari ücret düzenlemesinde büyük müjde geldi! Bu rakamı duyan inanamadı! Hemen bu son dakika hesaplamasına bakın!

Temmuz zammı ile beraber sonraki 6 ay için benzer bir formül uygulanması gündemde. Buna göre asgari ücret üzerindeki SGK ve işsizlik sigortası priminin Aralık ayındaki Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına kadar devlet tarafından karşılanması da masadaki formüller arasında yer alıyor.

Eğer asgari ücret için bu formül uygulanırsa brüt 5.004 TL olarak uygulanan ücret, net asgari ücrete dönüşmüş olacak.

6 AYLIK ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE 40,75

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mayıs ayı enflasyon oranını yüzde 2,98 şeklinde açıkladı ve 5 aylık enflasyon yüzde 35,64 olarak netleşmiş oldu.  Merkez Bankası Haziran ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre Haziran ayı enflasyon beklentisi yüzde 3,77 şeklinde gerçekleşti. Yine aktarılan detaylara göre, bununla birlikte 2022 yılı 6 aylık enflasyon beklentisi de yüzde 40,75 şeklinde oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön