26 / 04 / 2024

Asgari ücret için anlaşma sağlandı. AK Partili isim açıkladı

Asgari ücret için anlaşma sağlandı. AK Partili isim açıkladı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2022 yılı ikinci asgari ücret zammı için toplanmışken, konu ile ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor.



İşçi, işveren ve hükümeti temsil eden isimlerin yer aldığı oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022 yılının ikinci altı ayında asgari ücrete yapılacak zammı konuşmak için topladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in önderliğinde, Bakanlığın Reşat Moralı Salonu'ndaki gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol da yer aldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal tarafından yapılan açıklamaya göre, asgari ücrete zam yapılması konusunda bugün mutabakat sağlandı. 

Öte yandan, Ünal, "Dezenformasyon yasasını ekim ayına bırakmak durumunda kaldık, yeni yasama döneminde görüşülecek." açıklamasında bulundu. 

 AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) Cuma günü tatile gireceğini belirterek, "Ek bütçe, torba teklif, bedelli askerlik düzenlemesi, öğrenci affı, 3600 ek gösterge, bunların hepsinin 1 Temmuz Cuma gününe kadar tamamlanması planlanıyor. Bunun için dezenformasyon ile mücadele teklifini Ekim Ayı'na bırakmak durumunda kaldık" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, Meclis çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, Anayasal olarak Meclis'in 1 Temmuz'da tatile gireceğini hatırlatarak, Meclis gündeminde olan ve öncelikli çıkması gereken yasalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'ÖDENEKLEŞTİRME İHTİYACI, 18 YIL SONRA EK BÜTÇE YAPMAK DURUMUNDA BIRAKTI'

Ek Bütçe Kanun Teklifinin ayrıntılarını anlatan Ünal, "Önceliklerimiz açısında ek bütçe önem arz ediyor. Artan gelirlerin ödenekleştirme ihtiyacının sonucu olarak bir de başta doğalgaz ve elektrik fiyatlarında yaşanan maliyet artışlarının milletimize yansıtılmaması için, BOTAŞ'a kaynak transferi gerekiyor. Enflasyon nedeniyle kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerinde yapılması gereken artışlar var. Emekli maaşlarında yapılacak artışlar var. Sosyal Güvenlik Kurumu'na yapılan bütçe transferleri, sosyal destekler eğitim giderleri, hububat fiyatlarındaki artışların tüketicilere yansıtılmaması amacıyla TMO'ya yapılan görevlendirme giderleri, Elazığ, Malatya ve İzmir illerinde afet konut giderleri gibi diğer afet zararlarının karşılanması amacıyla yapılan giderlerden kaynaklanmakta. Artan gelirlerimizi ödenekleştirme ihtiyacı, bizi 18 yıl sonra ek bütçe yapmak durumunda bıraktı. Birinci önceliğimiz ek bütçenin Meclis'te kabul edilmesi" dedi.

 Asgari ücret için anlaşma sağlandı. AK Partili isim açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön