18 / 04 / 2024

Asgari ücret komisyonu toplandı! Gözler çıkacak sonuçta

Asgari ücret komisyonu toplandı! Gözler çıkacak sonuçta

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni asgari ücret zammı için bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında toplandı. Bakan Bilgin çalışmaların yarın sonuçlanacağını duyurudu.



"TİSK ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYACAKTI"
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Özgür Burak Akkol, "TİSK elini taşın altına atacaktır." diye konuştu.

Asgari ücrete geçen yıl sonunda nette yaklaşık yüzde 50 oranında zam yapılmıştı. Ancak 2.825 TL 90 Kuruş'tan 4250 TL'ye çıkan net asgari ücretin hızla yükselen enflasyon karşısında yeniden artırılması kararlaştırılarak teamüllerin aksine yıl ortasında "olağanüstü" bir artış yaşandı.

ÇALIŞMALAR YARIN SONUÇLANACAK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin  toplantıda yaptığı konuşmada, "Enflasyon gelir dağılımını bozuyor. Çalışanlar enflasyon karşısında kendi gelirlerini düzenleyemediği için sosyal devlet tedbirleri devreye girmektedir. Çalışanlarımızın enflasyon karşısında korunması bizim görevimizdir. Bugün başlattığımız komisyon çalışmalarının yarın sonuçlanacağını bekliyorum" ifadelerini kullandı.

"ARTIŞ DAR VE SABİT GELİRLİYE NEFES ALDIRACAK"
Toplantıda konuşan Türk-İş Başkanı Ergun Atalay, özetle şu ifadeleri sarf etti:

"5 aydır enflasyondaki yüksek artıştan kaynaklı toplantı yapıyoruz. Asgari ücrete ocak ayında güzel zam yaptık ama maalesef 3 ayda bu zam buharlaştı. Dar gelirliler ülkede en çok sıkıntıyı çeken grup. Temennim oluşan enflasyon çerçevesinde dar ve sabit gelirliye nefes aldıran bir artış olması."

Bu sene ki asgari ücret çalışmaları sırasında tüm ücretlerde asgari ücrete kadar olan bölümün vergi dışı kalması yönünde de uzlaşıldı. Bu nedenle asgari ücretten Gelir Vergisi alınmıyor."

https://emlakkulisi.com.tr/5-levent-korupark-12-soruda-butun-detaylariyla/711672


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön