19 / 04 / 2024

Asgari ücret komisyonu toplandı! Gözler çıkacak sonuçta

Asgari ücret komisyonu toplandı! Gözler çıkacak sonuçta

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni asgari ücret zammı için bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında toplandı. Bakan Bilgin çalışmaların yarın sonuçlanacağını duyurudu.



Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığında bir araya gelen temsilciler kritik Temmuz zammı için görüşmelerin startı verildi.

İşveren ve çalışan tarafının hükümet tarafıyla görüş bildirdikleri toplantının ardından kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan kurula süre vererek Madrid'deki NATO zirvesi dönüşüne kadar tamamlamaları talimatında bulunmuştu.

Türk-İş, TİSK ve Hazine ve Maliye Bakanlığı temsilcileri Hazine ve Maliye Bakanlığında bir araya geldi. Toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol da katıldı.

İşçileri temsil eden Türk-İş masaya enflasyon farkı ve SGK işçi payında indirim talebiyle otururken, işverenler de prim indirimi, işsizlik sigortası priminin belli bir dönem alınmaması gibi istekleri gündeme alındı. Alınacak zam kararında verilecek destekler de belirleyici olması bekleniyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön