29 / 03 / 2024

Asgari ücret Temmuz zam oranı belli oldu mu? İşte asgari ücrete yapılacak zammın detayları!

Asgari ücret Temmuz zam oranı belli oldu mu? İşte asgari ücrete yapılacak zammın detayları!

Asgari ücret zammı bir süredir gündemi meşgul ediyor. Milyonlarca kişi asgari ücret zammının detaylarını öğrenmek istiyor. İşte o detaylar!



ASGARİ ÜCRET ZAM MI NE ZAMAN?

Asgari ücrete zam konusu için gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na çevrildi. Toplantı yarın yapılacak. İşçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilcinin katılacağı komisyon Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda saat 14.00'te başlayacak. Hem asgari ücretlinin hem de işverenin korunacağı bir düzenleme üzerine bir toplantı yapılacak.

Türkiye İşveren Sendikaları (TİSK) da asgari ücret zammı için yapılacak olan toplantıda yer alacak. Asgari ücret artışı yapılırken işletmelerin çalışan sayısı göz önünde bulundurulması planlanıyor. İstihdamın olumsuz etkilenmesine izin verilmeyecek. Atılacak adımların toplantı sonrası netleşmesi bekleniyor. 2021'de brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira olarak uygulanan asgari ücret yüzde 50'lik artışla 2022 yılı için brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 liraya çıkarılmıştı. Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 5 bin 879 lira 70 kuruş düzeyinde. Bunun 5 bin 4 lirasını brüt asgari ücret, 775 lira 62 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 100 lira 8 kuruşunu ise işveren işsizlik sigorta fonu kalemi yer alıyor.

Konut kredilerinde enerji sınıfının önemi nedir? Konut kredilerinde enerji sınıfı neden önemli?

2022 Temmuz KYK bursu bayramdan önce yatacak mı? KYK burs ve kredi bayramdan önce yatacak mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön