25 / 04 / 2024

Asgari ücrete bir zam haberi de gıda sektöründen geldi! 1 Temmuz'da artış maaşlara yansıyacak

Asgari ücrete bir zam haberi de gıda sektöründen geldi! 1 Temmuz'da artış maaşlara yansıyacak

Asgari ücrete ek zam haberleri gelmeye devam ediyor. Firmalar hükümetin asgari ücrete yapılacak zam oranına ilişkin çalışmasının detaylarını beklemeden çalışanlarının maaşlarına zam yapmaya başladı. Son zam haberi ise gıda sektöründen geldi.



Asgari ücrete yılbaşında yapılan zammın üzerinden 6 ay geçti. Enflasyon resmi olarak yüzde 73’e tırmandı. Gıda enflasyonu yüzde 90’ı aştı. Dar gelirlinin, asgari ücretlinin gıda enflasyonu yüzde 130’a yaklaştı. Dolar 17 lira sınırını geçerek TL karşısındaki en yüksek seviyesine geldi.

Milyonlarca çalışanın 4 bin 253 liralık asgari ücreti artan akaryakıt, konut, gıda, ulaşım ve diğer kalemlerdeki yüksek zamlar karşısında eridi.

MAAŞLARA YÜZDE 25 ZAM

Lezita, çalışanlarına 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak şekilde yüzde 25 ek ücret artışı yaptı. 4 bin 253 liralık asgari ücrete yapılan yüzde 25 zamla artış 1063 lira hesaplandı. Maaşlar 5 bin 316 liraya yükseldi.

Asgari ücrete bir zam haberi de gıda sektöründen geldi! 1 Temmuz da artış maaşlara yansıyacak

Lezita, istisnasız tüm çalışanları desteklemek amacıyla yılın ikinci ücret zammını gerçekleştirdi.

Yüzde 25 olarak yapılan yılın ikinci ücret artışı 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak. Tüm personele yapılacak ücret zammıyla çalışan refahının desteklenmesi hedefleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön