25 / 04 / 2024

Asgari ücrete ikinci zam! 10 bin TL olacak! 

Asgari ücrete ikinci zam! 10 bin TL olacak! 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameraların karşısına geçerek 2023 yılında asgari ücretin  8 bin 506 TL olacağını açıklamıştı. Fakat EYT sonrası asgari ücrete ikinci bir zam geleceği iddiası gündemi değiştirdi. İşte o iddianın detayları...



Geçtiğimiz günlerde 2023 yılında uygulanacak asgari ücret Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Asgari ücrete yüzde 50’nin üzerinde bir zam yapılmış ve en düşük çalışan maaşı 8 bin 506 TL olarak açıklanmıştı. Bu gelişmenden kısa bir süre sonra da  EYT müjdesi gelmişti. Fakat EYT ile birlikte işler değişti. İşte detaylar...

Konunun uzmanları, EYT kararının devlete büyük bir yük oluşturacağını, bu yükün de enflasyonu etkileyeceğini ön görüyor.  Asgari ücrete yapılan zammın Mart ayı sonuna kadar eriyeceğini iddia eden uzmanlar da var. Ve bu ön görüyü savunanlar dikkat çeken bir iddia ortaya attı. Asgari ücretin 10 bin TL'ye yükseltileceği iddiası gündeme geldi.

Bilindiği gibi bu sene seçim olacak. Normal şartlarda Haziran ayında seçime gidilmesi bekleniyor. Fakat seçimin Nisan ayında olabileceği de konuşuluyor. İşte bu ortamda Nisan’dan hemen önce asgari ücrete yeni bir zam yapılabileceği ve en düşük çalışan maaşının 10 bin TL’ye yükseltileceği iddia ediliyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön