24 / 04 / 2024

Asgari ücrete yeni zam! Yeni rakam ne kadar olacak?

Asgari ücrete yeni zam! Yeni rakam ne kadar olacak?

Türkiye’de milyonlarca vatandaş, ocak ayında gerçekleşecek olan asgari ücret zammını beklerken, ünlü ekonomist ve uzmanlardan yeni rakamlar gelmeye devam ediyor. İşte detaylar…



8 milyon kişiyi direkt olarak diğer çalışanları ise dolaylı şekilde etkileyen asgari ücret ile ilgili olarak heyecanlı bekleyiş devam ediyor. En son asgari ücrete altı ay içerisinde iki zam geldi. Temmuz ayında 4 bin 253 liradan 5 bin 500 liraya çıkan asgari ücrete aralık ayında yeni bir zam daha gelecek.

Yeni Asır Gazetesi Yazarı Faruk Erdem, komisyonun alım gücünü ve enflasyon rakamları ile ilgili olarak geçim endeksini dikkate alınıp yeni asgari ücrete karar vereceğini ifade etti.

Yeni Asır Gazetesi Faruk Erdem, yeni rakamı açıklanacak olan asgari ücretin bugüne kadar artışlarına bakıldığı zaman bir önceki senenin enflasyon rakamının 3 - 7 puan üzerinde tespit edildiğinin görüldüğünü dile getirdi ve şu şekilde devam etti:

Asgari ücrete yeni zam! Yeni rakam ne kadar olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön