27 / 04 / 2024

Asgari ücrete zamda yeni oran! İşverene de büyük destek

Asgari ücrete zamda yeni oran! İşverene de büyük destek

Asgari ücrette temmuz artışı için taraflar arasındaki trafik hızlanırken, hükûmet, artış maliyetinden küçük işletmelerin etkilenmemesi için yeni bir destek planı için harekete geçiyor. Bu kapsamda, asgari ücrete temmuzda yüzde 25 civarında zam yapılması bekleniyor.



PRİM DESTEĞİ
Asgari ücrete temmuzda yüzde 25 civarında zam yapılması durumunda, işveren üzerindeki yükü azaltmak için de bir hazırlık yapıldığı ifade ediliyor. Bu kapsamda, asgari ücret üzerinden kesilen SGK priminin, belli sayıda işçi çalıştıran küçük işletmeler açısından devlet tarafından karşılanacağı söyleniyor.

Asgari ücretten 2022 yılı başından itibaren vergi kesintisi yapılmamakta. İşveren sadece SGK primi veriyor. Mevcut asgari ücrete göre, işverenin devlete ödediği prim tutarı 875 lira. Temmuzda yapılacak artıştan sonra prim maliyeti de yükselecek.

Bu durumda, küçük işletmelerin işçi çıkarma riski ile karşı karşıya kalmaması ve istihdamın olumsuz etkilenmemesi için prim desteği verilmesine kesin olarak bakılmakta.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön