19 / 04 / 2024

Asgari ücreti uçuracak doping! Olursa vatandaş rahat nefes alır

Asgari ücreti uçuracak doping! Olursa vatandaş rahat nefes alır

13 milyon vatandaşı doğrudan ilgilendiren asgari ücrete zam gelecek mi? Milyonlarca memur ve emekli, 4 Temmuz'daki enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla maaşlarına ne kadar zam geleceğini öğrenecek. Son açıklamalarla asgari ücretlilerin temmuz ayında alacağı ücret de hesaplanmaya başlandı.



Yaklaşık 13 milyon asgari ücretlini gözü kulağı temmuz ayındaki yapılacak zamda. Hükümet tarafından geçtiğimiz günlerde tüm çalışanların ücretlerine yönelik bir çalışma yapıldığı bilgisi verilmişti. Peki asgari ücrete zam yapılacak mı?

Vergi Uzmanı Muhammet Bayram konuyla ilgili, "Şu an 4 bin 253 TL’nin üzerine yüzde 37 fark yaparsanız tam sigorta primleri payı kadar bir artışa denk geliyor o da 5 bin 800 lira civarına yükseliyor. Bu tutar yoksulluk sınırının altında olduğu için yetersiz. Bu hem özel sektördeki diğer kişilerin maaşını etkileyeceği, dul ve yetim aylıklarını etkileyeceği için devletimizin her ücrette düzenleme yapması gerek." ifadelerini kullandı. 

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya ise konuyla ilgili, "Yıl başında yüzde 50’lik zam yapılmıştı. 5 aylık enflasyon rakamı yüzde 34.69 seviyelerine arttı. Yüzde 50’lik zammın yüzde 35’i uçtu. Yıl başında yüzde 15 zam yapılmış şeklinde oldu. Bundan sonraki aylarda enflasyon performansına bakmamız gerek. Asgari ücretliye artış yapılacaksa buna göre yapılmalı." diye konuştu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön