24 / 04 / 2024

Asgari ücretlinin haberi bile yok! Kıdem tazminatına ek en az 2.543 TL ödeme yapılıyor! İşte detaylar!

Asgari ücretlinin haberi bile yok! Kıdem tazminatına ek en az 2.543 TL ödeme yapılıyor! İşte detaylar!

Asgari ücretliye en az 2.543 TL ödeme yapılıyor. Peki bu ödeme nasıl alınıyor. İşte merak edilen detaylar!



ASGARİ ÜCRETLİYE 2.543 TL ÖDEME NASIL YAPILIYOR?

Asgari ücretli olarak çalışan vatandaşların işten ayrılma durumunda hak kaybını önlemek için kıdem tazminatı dışında bir tazminat hakları daha vardır. Ancak çoğu çalışan bu hakkın var olduğunu bile bilmiyor. İş sözleşmesi feshi yapılırken hem işveren hem de işçinin bazı hakları bulunmaktadır. Ama ne yazık ki çalışanlar hakları hakkında çok fazla bilgi sahibi değil. İş veren iş feshi sürecinde gerekli işlemleri yerine getirmemesi halinde ek bir tazminat alma hakkı daha doğmuş bulunmaktadır. İşte bu hakka dair merak edilenler!

ÇOĞU ÇALIŞAN İHBAR TAZMİNATININDAN HABERDAR DEĞİL!

Bu durum ihbar tazminatı olarak adlandırılıyor. İşveren kişinin işçinin de iş akdini sonlandırmadan önce karşı tarafı bilgilendirmesi gerekir. İşçi çalışma hayatı boyunca 2 tazminat alma hakkında sahiptir. Kıdem tazminatı için en az bir yıl çalışmak gerekmektedir. Fakat ihbar tazminatı için bu süre geçerli değildir.

2.543 TL ÖDEME NASIL ALINACAK?

İhbar tazminatına dair pek çok nokta bilinmemektedir. Oysaki bu konu çalışanlar içim önem araz etmektedir. Bu tazminattan yararlanmak isteyen vatandaşların sözleşmesinin belirsiz bir süreli olması gerekmektedir. En önemli nokta da iş sözleşmesinin kanunda yer alan, belirtilen ihbar süreleri karşı tarafa tanınmadan feshedilmiş olması gerekiyor.

İHBAR TAZMİNATI NE KADAR ÖDENİR?

İhbar tazminatına dair detaylar merak ediliyor. İşte ihbar tazminatına dair detaylar;

  • 6 aydan az 2 hafta Yarım maaş
  • 6 ay ile 1.5 yıl 4 hafta 1 maaş
  • 1,53 yıl 6 hafta 1,5 maaş
  • 3 yıl ve üstü 8 hafta 2 maaş

Garanti emekli promosyon ne kadar veriyor? Garanti Bankası emekli promosyonu ne kadar 2022?

Akbank 2022 promosyon ne kadar?

Prefabrik ev sökülüp takılır mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön