25 / 04 / 2024

tazminat

tazminat

EYT düzenlemesi için gözler artık Meclis'e döndü. Milyonlarca vatandaş EYT düzenlemesini iple çekerken, yasa çıktıktan sonra emekli olup işinden ayrılacak olanlar şimdiden hesap yapıyor. Öte yandan çoğu kişinin bilmediği ikinci tazminat hakkı da belli oldu. İşte EYT ile ilgili tazminat hesabında tüm

2022 kıdem tazminatı ne kadar? İşte detaylar!

Kıdem tazminatı ne kadar 2022? çalışanlar tarafından sıklıkla sorulmaktadır. İşte merak edilen kıdem tazminatı miktarı!

Çalışanlar dikkat! Yıllık izinlerle ilgili flaş karar!

Yıllık izinlerle ilgili oldukça dikkat çeken bir karar aldı! Çalışan milyonlarca kişiyi sevindirecek güzel haber geldi. Yargıtay emsal kararıyla beraber mazeret izninin yıllık izinlerden düşülemeyeceğini hükmetti.

50 bin TL 100 bin TL'si olanlar bile var! Çalışanlar sakın bunu yapmayın, yoksa bu para buhar olup gider

Çalışan vatandaşların tazminatlarıyla ilgili çok önemli bir bilgilendirme yapıldı. İşte iş yerinden tazminat alacağı olanların dikkat etmesi gereken çok önemli hususlar.

Asgari ücretliye ikramiye! Beklenen ikramiye müjdesi sonunda geldi!

Ekonomik zorluklar nedeni ile pek çok vatandaşın yaşadığı maddi sıkıntılar yaşıyor. Bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisine çok önemli bir teklif verildiği paylaşıldı. İşte detaylar…

Asgari ücretlinin haberi bile yok! Kıdem tazminatına ek en az 2.543 TL ödeme yapılıyor! İşte detaylar!

Asgari ücretliye en az 2.543 TL ödeme yapılıyor. Peki bu ödeme nasıl alınıyor. İşte merak edilen detaylar!

İşçi sigortasız çalıştığını nasıl ispatlar?

İşçi sigortasız çalıştığını nasıl ispatlar? sorusu sigortasız çalışanların merak ettiği sorulardan biridir. İşte merak edilen yanıtlar!

Sigortasız işçi şikayet ederse ne olur?

Sigortasız işçinin hakları var mı? Sigortasız işçi şikayet ederse ne olur? sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte detaylar!

Hasar sonrasında sigorta tazminatı nasıl hesaplanır?

Hasar sonrasında sigorta tazminatı nasıl hesaplanır? sorusunun yanıtı araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki hasar sonrasında sigorta tazminatı nasıl hesaplanır?

Kıdem tazminatına zam geldi mi? İşte milyonları ilgilendiren konu!

Kıdem tazminatı tüm çalışanların araştırdığı konulardan biridir. İşte kıdem tazminatına dair detaylar!

Milyonlarca işçiyi ilgilendiriyor! Kıdem tazminatında tavan tutar belli oldu!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren kıdem tazminatı tavanı, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin imzasıyla yayımlanan genelgeyle netleşti. İşte detaylar...

Kıdem tazminatı ne kadar oldu? Asgari ücretli çalışanın kıdem tazminatı yükselecek mi?

Kıdem tazminatı asgari ücret ara zammın açıklanmasından sonra araştırılmaya başlandı. Peki 2022 kıdem tazminatı ne kadar oldu? İşte detaylar!

Yargıtay'dan kıdem tazminatı ile ilgili emsal karar! Binlerce işçiyi ilgilendiriyor

Yargıtay'dan kıdem tazminatı ile ilgili emsal bir karar geldi. Bir taşeron firmasında çalışan işçi, iş dışında karıştığı bir suçtan dolayı hapis cezası aldı ve bunun üzerine işveren çalışanın anlaşmasını feshetti. Yargıtay ise işçiye tazminat verilmesine hükmetti.

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Bu yapan ev sahibi tazminat ödemek zorunda!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan sorunlar son zamanlarda artmaya başladı. Fahiş kira artışı sebebi ile ev sahipleri kiracılarını evden çıkarmaya çalışıyorlar. Peki, kira sözleşmesi sona ermeden evden çıkarılan kiracının tazminat hakkı var mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Naci Görür'den son dakika açıklaması: Vatandaşlar tazminat davası açabilirler!

İstanbul İl Afet ve Risk Azaltma Planı'yla ilgili önemli açıklamalar yapan Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, ilk kez resmi bir planda devlet kurumlarına görev verildiğini söyleyerek, vatandaşların tazminat davası açabileceğini dile getirdi.

Çalışanlara kıdem tazminatı müjdesi! Kıdem tazminatına Temmuz'da büyük artış geliyor! Kıdem tazminatı alma şartları...

Milyonlarca çalışan kıdem tazminatı ile ilgili detayları araştırıyor. Kıdem tazminatı tutarı Temmuz ayında artacak. Peki kıdem tazminatı kaç lira olacak? İşte kıdem tazminatı alma şartları...

Kıdem tazminatı hesaplaması nasıl yapılır? Kıdem tazminatı şartları nelerdir?

Tüm çalışanları yakından ilgilendiren kıdem tazminatı konusu gündemden düşmüyor. Kıdem tazminatı nedir, nasıl alınır? Kıdem tazminatı hesaplaması nasıl yapılır? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Kıdem tazminatına dair tüm soruları sizler için yanıtladık...

Emeklilik ve tazminat hakkı için yaş şartı yok!

Yüz binlerce polis memurunun merak ettiği konuyu köşesine taşıyan Posta Gazetesi yazarı Ekrem Sarısu kadrosuzluk nedeniyle emekliliğe ayrılan polis memurlarının emeklilik ve tazminat konularına dair önemli bilgiler verdi.

Kiracı kapıcı tazminatı öder mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kapıcının tazminatını kaleme aldı. Peki kiracı kapıcı tazminatı için para öder mi?

Kapıcının tazminatını kim öder?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kapıcı tazminatını kaleme aldı. Peki kapıcının tazminatını kim öder?

Kıdem tazminatında büyük yenilik! Yürürlüğe girdi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan kıdem tazminatıyla ilgili yeni genelge yayımlandı. Yeni genelgeye göre kıdem tazminatı tavanı yükseldi. İşte 2022 kıdem tazminatı hesaplama...

Evi yıkılan depremzede bankanın tazminat talebiyle şoka uğradı!

İzmir'de 2020 yılındaki depremde dairesi yıkılan depremzedeye kesilen "kredi erken ödeme tazminatı"nın iade edilmesine karar verildi.

2022 kıdem tazminatı tavanı belli oldu!

TÜİK tarafından, aralık ayı enflasyon rakamı açıklandı. Enflasyon oranında aylık bazda yüzde 13.58, yıllık bazda ise 36.08 artış yaşandı. Bu oranla birlikte kıdem tazminatı tavanı da netleşti.

Binlerce vatandaşı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı hakkı geliyor!

Üniversite okuyan öğrencilerin istihdam edilmesine kolaylık sağlayacak, yeni çalışma modelleri ve teşvikleri de kapsayan yeni adımlar devreye giriyor. Sosyal güvenlik, izin, kıdem tazminatı gibi haklar güvence altına alınacak.

Çalışanlar bu hakkınızı unutmayın: İstifa edene tazminat veriliyor!

Başvuru yapanlar 1 yıl geçmeden istifa etmeleri halinde tazminata hak kazanırlar. İstifa yoluyla tazminat alma koşuluna hak kazanan kişilerin bu süreyi aşmaması gerekir. Ayrıca fesih ile birlikte istifa edenler de tazminat alabilir.

tazminat Haberi

tazminat

Emeklilikte yaşa takılanların (EYT) merakla beklediği düzenlemede sona yaklaşıldı. Yaklaşık 4,5 milyonu bulan EYT mağdurlarının taleplerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı karşılık vermiş oldu. Önümüzdeki günlerde Meclis'e gelecek düzenleme için Bakan Bilgin sorunun çözümünde tek tip formülün gündemde olduğunu vurgulamış oldu. Aralık ayında son halini alarak yasalaşması beklenen düzenleme için geri sayım başlarken; EYT'den kimlerin yararlanacağı, kıdem ve ihbar tazminatları ile izin paralarının nasıl olacağı merak edilmekte. Yapılan açıklamalara göre ilk etapta 1.5 milyon kişinin emekli olacağı öngörülürken, kıdem tazminatları da verilecek.

İKİNCİ TAZMİNAT HAKKI!
Posta'da yer alan habere göre; EYT düzenlemesiyle emekli olan bir vatandaş, aynı veya farklı bir işyerinde yeniden çalışmaya başlarsa, ikinci tazminat hakkını da kazanıyor. Emekli olan SSK’lı (4A) çalışmaya devam etmek isterse, yasaya göre onun...