26 / 04 / 2024

Kıdem Tazminatı nedir? Kıdem tazminatını kimler alabilir? Milyonlarca kişi bunu bilmiyor!

Kıdem Tazminatı nedir? Kıdem tazminatını kimler alabilir? Milyonlarca kişi bunu bilmiyor!

İş hayatında zaman zaman uğramak zorunda kaldığımız ve milyonlarca insanın aklını karıştıran kıdem tazminatı hangi şartlar altında verilir? Kıdem tazminatı nedir? Kıdem tazminatı kimlere verilir? İşte detaylar...



Milyonlarca insanın merak ettiği kıdem tazminatını almanın belirli koşulları mevcut. Koşulları karşılayamayan kişiler, kıdem tazminatı alamazlar. Habertürk’ten Ahmet Kıvanç ise kıdem tazminatı ile ilgili merak edilenleri ele aldı.

İş Kanunu’na tabii çalışanlar, tek işverene bağlı bir ya da birden fazla işyerinde en az bir yıl çalışmaları dahilinde kıdem tazminatı almaya hak kazanırlar. Hak kazanmak ile birlikte kıdem tazminatını alabilmek için bazı kriterlerin sağlanması gerekiyor.

- İşverenin işçinin 4857 Sayılı İş Kanunu’nun 25 - II maddesinde ele alınan “ahlâk ve iyi niyet kurallarına aykırılık halleri” haricinde bir neden ile işten çıkartılması.

- İşçinin 4857 Sayılı İş Kanunu’nun 24. maddesinde ele alınan sağlık, “ahlâk ve iyi niyet kurallarına aykırılık” ve zorlayıcı nedenlerle iş akdini haklı fesih yapması.

- Erkek çalışanın muvazzaf askerlik hizmeti sebebi ile işten ayrılması.

- Kadın çalışanın evlendikten sonra iş akdini feshetmesi.

- İşçinin yaşlılık, emeklilik, malullük aylığı veya toptan ödeme almak isteğiyle işten ayrılması.

- Yaş dışında kalan emeklilik şartlarının yerine getirilmesi.

Kıdem Tazminatı nedir? Kıdem tazminatını kimler alabilir? Milyonlarca kişi bunu bilmiyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön