24 / 04 / 2024

Büyük operasyonda gözaltına alınan kişi sayısı 50'yi aştı!

Büyük operasyonda gözaltına alınan kişi sayısı 50'yi aştı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 3 ayrı soruşturma kapsamında dün sabah saatlerinde başlatılan büyük operasyonda gözaltına alınan ve aralarında işadamlarının da bulunduğu kişi sayısı 50'yi aştı.



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde bulunan Narkotik ve Kaçakçılık Bürosu savcılarından Celal Kara'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan ve aralarında iş adamı Reza Zerrab, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu ile Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da bulunduğu zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.


Operasyon kapsamında Halk Bankası Genel Müdürü Aslan'ın eşinin de aralarında olduğu bazı kişiler ise gece saatlerinde gözaltına alındı.


"Kara para aklama", "altın kaçakçılığı" ve "kamu görevlilerine rüşvet" iddiasıyla gözaltına alınanların sayısının 50'yi aştığı öğrenildi.


Fatih Belediye Başkanı Demir hakkındaki iddia


Savcı Kara'nın, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir hakkında da "2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet etmek" suçundan ayrı bir soruşturma yürüttüğü bildirildi. Demir'in, "tarihi bir iş hanının otel yapılması" ve "Marmaray güzergahı üzerinde, aksi rapora rağmen 3 katlı bir otelin yapımına izin verdiği" iddia edildi.


Yine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı Memur Suçları Bürosu bünyesinde çalışan savcılardan Mehmet Yüzgeç'in de iş adamı Ali Ağaoğlu ve bazı kişilere yönelik soruşturma yürüttüğü ifade edildi. Bu soruşturmanın kaç kişiyi ve hangi suçları kapsadığına yönelik açıklama yapılmadı.


Öte yandan dün gözaltına alınan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de aralarında yer aldığı 21 kişi, sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.


AA


Geri Dön