26 / 04 / 2024

Metehan Kavuk gözaltına alındı!

Metehan Kavuk gözaltına alındı!

Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında, Kavuklar Şirketler Grubu'na yönelik İzmir'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 80 yaşındaki Mehmet Kavuk serbest bırakılırken torunu Metehan Kavuk gözaltına alındı



Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında, Kavuklar Şirketler Grubu'na yönelik İzmir'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 80 yaşındaki Mehmet Kavuk serbest bırakılırken torunu Metehan Kavuk gözaltına alındı


İzmir'de geçtiğimiz Pazar günü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında, Kavuklar Şirketler Grubu'na yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 80 yaşındaki Mehmet Kavuk ifade işlemlerinin arıdından serbest bırakıldı. Dedesi için adliyeye gelen Abdullah Kavuk'un oğlu Metehan Kavuk da gözaltına alındı. Kavuklar Şirketler Grubu'nun inşaat işlerini yürüttüğü belirlenen Metehan Kavuk emniyet götürüldü.


İzmir'de Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturmada, inşaat, otomotiv, akaryakıt ve AVM işletmeciliği faaliyetleri gösteren Kavuklar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk'un da aralarında bulunduğu toplam 20 kişi hakkında, Fetullahçı Terör Örgütü'ne finansal destek sağladıkları iddiasıyla gözaltı kararı verildi. Geçtiğimiz pazar günü Abdullah Kavuk, Çeşme'deki yazlığında Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından gözaltına alındı. Kavuk'un babası Mehmet Kavuk da Malatya'da gözaltına alınıp İzmir'e getirildi.


MEHMET KAVUK SERBEST BIRAKILDI


Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderilen 80 yaşındaki Mehmet Kavuk, serbest bırakıldı. Bu arada dedesi için adliyeye gelen Abdullah Kavuk'un oğlu Metehan Kavuk da gözaltına alındı. Kavuklar Şirketler Grubu'nun inşaat işlerini yürüttüğü belirlenen Metehan Kavuk emniyet götürüldü. Gözaltındaki Kavuklar Şirketler Grubu Başkanı Abdullah Kavuk'un ise ifade işlemlerinin devam ettiği bildirildi.


Habertürk


Metehan Kavuk kimdir?



Haber Yeni Asır Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



İzmir'de FETÖ soruşturması kapsamında daha önce gözaltına alınan Kavuklar Şirketler Grubu Başkanı Abdullah Kavuk'un ardından iş adamı oğlu Kavuklar Şirketler Grubu'nun Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk da gözaltına alındı.


Adliyedeyken aldılar


30 yaşındaki Metehan Kavuk'un, daha önce babası Abdullah Kavuk'la birlikte gözaltına alınan dedesi Mehmet Kavuk'un serbest kalmasının ardından gittiği adliyede gözaltına alındığı belirtildi.


İzmir'de Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturmada, inşaat, otomotiv, akaryakıt ve AVM işletmeciliği faaliyetleri gösteren Kavuklar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk'un da aralarında bulunduğu toplam 20 kişi geçtiğimiz günlerde gözaltına alınmıştı.


FETÖ'ye destek suçlaması


Zanlılar Fethullahçı Terör Örgütü'ne finansal destek sağlamakla suçlanmıştı. Operasyonda Abdullah Kavuk Çeşme'deki yazlığında, babası Mehmet Kavuk da Malatya'da gözaltına alınmıştı. Mehmet Kavuk, İzmir'e getirilmişti.


Mehmet Kavuk, önceki gece serbest bırakılırken dedesi için adliyeye gelen Metehan Kavuk hakkında da gözaltı işlemi yapıldı. Metehan Kavuk, grubun inşaat ve gayrimenkul işlerini yürütüyordu.



Yeni Asır


Geri Dön