26 / 04 / 2024

Thodex soruşturmasında gözaltı sayısı 65'e yükseldi!

Thodex soruşturmasında gözaltı sayısı 65'e yükseldi!

Kripto para borsası Thodex'e yönelik yapılan soruşturmada gözaltına alınan kişi sayısının 65 olduğu açıklandı. 



Kripto para borsası Thodex soruşturması dahilinde şirket bünyesinde çalıştığı saptanan kişilerin yakalanması için yapılan operasyonda gözaltına alınan şüpheli sayısı 65'e yükseldi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı,kişilerin Thodex adlı kripto para borsasındaki hesaplarına erişemediği ve şirket sahibinin yurt dışına kaçtığı yönündeki ihbar üzerine soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

Soruşturma dahşlinde şirket sahibi  olan şüpheli Faruk Fatih Özer'in 20 Nisan'da yurt dışına çıktığı resmi belge ve kayıtlarla doğrulanırken, şirketin resmi adreslerinde herhangi bir faaliyet bulunmadığı saptandı.

Edinilen bilgilere göre; 2017'de Faruk Fatih Özer tarafından Koineks Teknoloji AŞ. ismiyle faaliyete başlayan firmanın adının sonra Thodex olarak değiştirildiği, firmanın 2020'de de yurt dışına açılarak 120'den fazla ülkede hizmete başladığı belirtildi. 
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talebi doğrultusunda İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla şüpheli Faruk Fatih Özer hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılırken, şüphelinin kırmızı bülten ile aranıp yakalanmasını sağlamak için gerekli adli operasyonlar düzenlendi. 

Thodex soruşturmasında gözaltı sayısı 65 e yükseldi!

Mahkeme kararı ile Adalet Bakanlığı tarafından gerekli yasal prosedürler yapılarak Özer hakkında kırmızı bülten kararı çıkartıldı. Arnavutluk'a gittiği belirlenen şüphelinin iadesi yönünde talepte bulunuldu, ek olarak adı geçen şirkete ve şüpheli şahsa ait banka hesaplarına bloke konuldu.

Soruşturma dahilinde şirkette çalıştığı öğrenilen 80 kişinin yakalanması, bu kişilere ait olduğu saptanan suç eşyalarına el konulması ve dijital materyallerin incelenmesi için kolluk ekiplerine gerekli talimat verilerek 9 kentte eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlar kapsamında şu an itibarıyla 65 şüpheli yakalandı

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada "Soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılmasını ve tüm sorumlular hakkında yasal işlemlerin yapılmasını temin amacıyla gereken tüm işlemler aralıksız olarak ve titizlikle sürdürülmektedir." ifadeleri yer aldı. 

Kripto para piyasasına lisans ve sermaye şartı gelmeli!

Kripto paralar daha çok insanı mağdur edecek!


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön