26 / 04 / 2024

EYT'de herkesin gözden kaçırdığı detay: İkinci tazminat hakkı

EYT'de herkesin gözden kaçırdığı detay: İkinci tazminat hakkı

EYT düzenlemesi için gözler artık Meclis'e döndü. Milyonlarca vatandaş EYT düzenlemesini iple çekerken, yasa çıktıktan sonra emekli olup işinden ayrılacak olanlar şimdiden hesap yapıyor. Öte yandan çoğu kişinin bilmediği ikinci tazminat hakkı da belli oldu. İşte EYT ile ilgili tazminat hesabında tüm



Emeklilikte yaşa takılanların (EYT) merakla beklediği düzenlemede sona yaklaşıldı. Yaklaşık 4,5 milyonu bulan EYT mağdurlarının taleplerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı karşılık vermiş oldu. Önümüzdeki günlerde Meclis'e gelecek düzenleme için Bakan Bilgin sorunun çözümünde tek tip formülün gündemde olduğunu vurgulamış oldu. Aralık ayında son halini alarak yasalaşması beklenen düzenleme için geri sayım başlarken; EYT'den kimlerin yararlanacağı, kıdem ve ihbar tazminatları ile izin paralarının nasıl olacağı merak edilmekte. Yapılan açıklamalara göre ilk etapta 1.5 milyon kişinin emekli olacağı öngörülürken, kıdem tazminatları da verilecek.

İKİNCİ TAZMİNAT HAKKI!
Posta'da yer alan habere göre; EYT düzenlemesiyle emekli olan bir vatandaş, aynı veya farklı bir işyerinde yeniden çalışmaya başlarsa, ikinci tazminat hakkını da kazanıyor. Emekli olan SSK’lı (4A) çalışmaya devam etmek isterse, yasaya göre onun için 1 Ekim 2008 tarihi devreye giriyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön