29 / 03 / 2024

Çalışanlar dikkat! Yıllık izinlerle ilgili flaş karar!

Çalışanlar dikkat! Yıllık izinlerle ilgili flaş karar!

Yıllık izinlerle ilgili oldukça dikkat çeken bir karar aldı! Çalışan milyonlarca kişiyi sevindirecek güzel haber geldi. Yargıtay emsal kararıyla beraber mazeret izninin yıllık izinlerden düşülemeyeceğini hükmetti.



Bu durumun iş kanununa aykırı olduğu açıklandı.. Yargıtay’ın açıklamasında gerekçe olarak, “İşçinin yıllık izinlerini kullandığını veya kullandırılmayan izin ücretlerinin ödendiğini işveren yazılı delil ile ispat etmek zorundadır" ifadelerine yer verildi.


İş Mahkemesi'ne başvuru yapan işçi, sözleşmesinin işveren tarafından haksız feshedildiğini söyledi. Davacı işçi, fazla çalışma yapmasına, genel tatil ve hafta tatili günlerinde çalışmasına rağmen bu çalışmaların karşılığının ödenmediğini öne sürdü. Davacının yıllık izinlerini kullanmadığını ve kullanılmayan izin ücretlerinin ödenmediğini öne sürerek, kıdem ve ihbar tazminatı ile fazla çalışma ücreti, izin ücreti, iki aylık iş arama izin ücreti, hafta tatili ücreti, ulusal bayram ve genel tatil ücreti, ücret alacaklarını istedi. Davalı işveren, iş akdinin davacının devamsızlık yapması sebebiyle işveren tarafından haklı olarak feshedildiğini, talep edilen alacakların zamanaşımına uğradığını, davacının tüm haklarının eksiksiz ödendiğini söyleyerek davanın reddini talep etti. Mahkeme davanın kısmen kabulüne hükmetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön