27 / 04 / 2024

Çalışan emekliler bu haber size! Haberi okumadan kıdem tazminatı hesabı yapmayın

Çalışan emekliler bu haber size! Haberi okumadan kıdem tazminatı hesabı yapmayın

Yargıtay’dan çalışan emeklilere kötü haber geldi. Yargıtay, aldığı emsal niteliğindeki kararla kıdem tazminatının hesaplanması konusunda tazminatın emeklilik tarihindeki son maaşa göre belirlenmesine karar verdi. Peki bu karar ne anlama geliyor, emekliler nasıl etkilenecek? İşte detaylar…



Emekliliğini tamamlamış ancak yine de çalışmaya devam eden emeklilere Yargıtay’dan kötü haber geldi. Yüksek Mahkeme emsal nitelikte bir karara imza atarak, kıdem tazminatının emeklilik tarihindeki son maaşa göre belirlenmesine hükmetti.

YARGITAY’DAN BİNLERCE EMEKLİYİ İLGİLENDİREN KARAR

Yargıtay, emekli olmasına rağmen çalışan emeklilerin kıdem tazminatı hesaplanma usulüne ilişkin tartışmalara son noktayı emsal nitelikte bir karara imza atarak koydu.

Süreç emekli bir işçinin İş Mahkemesi'nin kapısını çalmasıyla başladı. Mahkemeye başvuran emekli işçi, kıdem tazminatını, yıllık izin ücretini, ulusal bayram ve genel tatil günlerindeki ücreti alacaklarının tahsilini çalıştığı işyerinden istedi. Ancak davalı olan iş yeri bu iddiaları reddetti ve ödemeyi yapmayı kabul etmeyerek davayı temyize taşıdı. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi de milyonlarca çalışan emekliyi ilgilendiren emsal bir karara imza attı.

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, emekli olduğu halde çalışmaya devam eden emekli işçinin istifa etmesi halinde, kıdem tazminatının, emeklilik tarihindeki son maaşına göre hesaplanması gerektiğine hükmetti.

Peki, kararın detayları neler?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön