29 / 03 / 2024

Asgari ücrette flaş gelişme... Rakamlar belli oldu

Asgari ücrette flaş gelişme... Rakamlar belli oldu

Asgari ücret alan vatandaşlar olası bir zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan temmuz ayını işaret etti ama asgari ücrette rakamlar şimdiden hesaplanmaya başlandı. İşte o hesaplar.



Asgari ücretli vatandaşların ocak ayı zammı da enflasyonla birlikte eriyip gitti. Özellikle gıda ürünlerine gelen zamlar asgari ücretli vatandaşın belini büktü. Gözlerin çevrildiği hükümet cephesi ise asgari ücret zamları için temmuz ayını işaret etti. Temmuza henüz aylar varken masada rakamlar hesaplanmaya başlandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün verdiği müjdesinde asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılacağını duyurmuştu. Bunun üzerine asgari ücrete ara zam ne kadar gelecek? Sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. Konuya ilişkin 3 seçenek konuşulmaya başlandı. Yüzde 15, yüzde 20 ve yüzde 25 zam oranları kalem kalem hesaplandı.

Asgari ücrete temmuz ayında zam geleceğinin belli olmasından sonra gözler zam oranlarına çevrildi. Yapılacak zamla birlikte asgari ücretin net olarak 10 bin TL’nin üzerine çıkacağı konuşulmaya başlandı. Peki, asgari ücrete yüzde 15,20 ve 25 oranında zam gelirse son rakamlar ne olur?


Geri Dön