26 / 04 / 2024

Asgari ücrette flaş gelişme! Kulislerde konuşulan tutar cep rahatlatır

Asgari ücrette flaş gelişme! Kulislerde konuşulan tutar cep rahatlatır

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamları sonrasında yetkililerin yaptığı açıklamalar, asgari ücrette artış beklentisini artırdı. İşte ayrıntılar...



Yeni asgari ücretle ilgili detaylar milyonlar tarafından merak edilirken, konuyla ilgili önemli açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelmiş oldu.

ASGARİ ÜCRETTE BÜYÜK ARTIŞ BEKLENİYOR
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ)'in açıkladığı Eylül ayına dair açlık sınırı 7.245 TL oldu. Bu gelişme sonrasında yeni asgari ücret tutarının bu seviyelerde olması ihtimaller arasında. Bu rakamlar dikkate alındığında asgari ücret tutarında %40'ı aşan bir zam yapılması beklenmekte.

Şuan %80'i geçen enflasyon rakamları ve yetkililer tarafından yapılan açıklamalarla birlikte asgari ücret zam oranının da bu oranın üstünde gerçekleşmesi bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamasında çalışanların enflasyon oranlarına karşı ezilmeyeceğinin altını çizdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön