19 / 04 / 2024

Asgari ücrette flaş gelişme! Rakamlar netleşti, işte beklenen zam oranı

Asgari ücrette flaş gelişme! Rakamlar netleşti, işte beklenen zam oranı

Asgari ücret Ocak 2023 zammı için ilk 3 aylık enflasyon rakamlarının belli olmasıyla ilk tahminler geliyor. “Asgari ücret zammı ne kadar olacak?” sorusu en çok konuşulan konular arasında yerini alırken dikkat çeken bir detay da netleşti.



Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayında 1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe girecek yeni ücreti belirlemek için yoğun bir mesai verecek. Net asgari ücret bu yıl başında rekor bir artış ile yüzde 52 zam gelmişti. Enflasyonun artışa geçmesiyle Temmuz'da bir zam daha yapılan asgari ücret yüzde 30 artışla 5 bin 500 liraya çıkmıştı. Yeni asgari ücret için şimdiden formüller dile getirilmeye başlarken, enflasyonun üzerinde bir artış yapılması kuvvetli bir ihtimal olarak durmakta.

ERDOĞAN’DAN ASGARİ ÜCRET İÇİN NET MESAJ

Konuya ilişkin en net açıklama ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamasında, “Önümüzdeki yıl başında tüm ücretlilerin durumlarını, kayıplarını telafi edecek şekilde tekrar gözden geçireceğiz. Asgari ücretten memur ve emekli maaşına kadar tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde tekrar yükselterek enflasyonun yol açtığı refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön