16 / 04 / 2024

Asım Cengiz: Zigana Tüneli'ni mahkeme durdurdu!

Asım Cengiz: Zigana Tüneli'ni mahkeme durdurdu!

Zigana Tüneli ihalesi mahkeme kararıyla iptal edilmişti. İhalenin iptaline 'Karayolları Sevenler Derneği' ismiyle Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin'e gönderilen bir mektubun da etkili olduğu iddialarına Cengiz İnşaat sert çıktı.



TRABZON ile Gümüşhane'yi yakından ilgilendiren ve 446 milyon liraya mal olması planlanan Zigana Tüneli inşaatı ihalesi mahkeme kararıyla iptal edilmişti. İhalenin iptaline 'Karayolları Sevenler Derneği' ismiyle Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin'e gönderilen bir mektubun da etkili olduğu iddialarına Cengiz İnşaat sert çıktı. Asım Cengiz, "Biz Karayolları ile sözleşme dahi imzalamıştık İşe bile başlamıştık. İhalenin iptal nedeni mektup değil. mahkeme kararıdır." dedi. 


Zigana Tüneli'nin yapımıyla alakalı 14 Ekim 2014 tarihinde yapılan ihale mahkeme kararıyla iptal edilirken, yeni ihalenin ekim ayı içinde yapılacağı öğrenildi. İhalenin iptal edilmesiyle ilgili gündeme düşen "Ulaştırma Bakanına gönderilen mektup nedeniyle iptal edildi' iddialarına Cengiz İnşaat ise sert tepki gösterdi. Cengiz İnşaat'ın ortaklarından Asım Cengiz, ihalenin mektup yüzünden değil mahkeme kararıyla iptal edildiğini belirterek "Biz Karayolları Öte yandan Karayolları Genel Müile sözleşme dahi imzalamıştık. İşe bile başlamıştık. İhalenin iptal nedeni mektup değil, mahkeme kararıdır." dedi.


Karadeniz'den Günebakış


Geri Dön