20 / 04 / 2024

Asmalı Bahçeler'de metrekaresi 3 bin 500 TL!

Asmalı Bahçeler'de metrekaresi 3 bin 500 TL!

Bahçeli ev konseptini Beylikdüzü'ne taşımaya hazırlanan Dekar Yapı'nın patronu Salih Kuzu, Bahçeşehir'de yedi yıl daha uygun fiyatla konut üreteceklerini söyledi..



Bahçeli ev konseptini Beylikdüzü'ne taşımaya hazırlanan Dekar Yapı'nın patronu Salih Kuzu, Bahçeşehir'de yedi yıl daha uygun fiyatla konut üreteceklerini söyledi 


ULAŞILABİLİR fiyatlarla bahçeli evler inşa etmeyi hedefleyen ve bu kapsamda Günışığı Evleri, Aşmalı Evler, Aşmalı Sokaklar ve Aşmalı Bahçeler projelerini hayata geçiren Dekar Yapı, Beylikdüzü'nde yeni projeye hazırlanıyor. Dekar Yapı Yönetim Kurulu Başkam Salih Kuzu, "78 dönüm bir arazi için kontratlarımızı yaptık. Bölgede son kalan düşük yoğunluklu arazilerden birinde projemizi gerçekleştireceğiz. Bahar aylarında projemizin lansmanını yapacağız" dedi. Kuzu, Zekeriyaköy ve Çekmeköy ile de ilgilendiklerini, bu tip projeleri arsa fiyatları bakımından şehrin merkezinde gerçekleştirmenin mümkün olmadığım söyledi. 


İKİNCİ ETABI SATIŞA ÇIKARDI 

İstanbul'da bahçeli evlerin arazi azlığı nedeniyle pek yapılamadığına dikkat çeken Salih Kuzu, "Nasıl bir evde oturmak istiyorsunuz diye sorulduğunda bahçeli ev isteyenlerin oranının yüzde 95'ler seviyesinde bulunduğunu görüyoruz" diye konuştu.Son olarak Bahçeşehir'de, 50 bin metrekarelik alan üzerinde 3 etapta toplam 650 konuttan oluşan Dekar Asmalı Bahçeler projesinin satışına başladıklarını ifade eden Kuzu, "Birinci etabı yaklaşık yüzde 70'ini sattık. Talep yoğun olduğu için ikinci etap satışlarım öne çektik" dedi. 


Tek kat ya da dubleks olarak tasarlanan bahçeli evlerin metrekare fiyatlarının 3 bin 500 lira ile 4 bin 500 lira arasında değiştiğini kaydeden Salih Kuzu, "Dekar Aşmalı Bahçeler, hem yatırım değerinin yüksek olması, hem de insanların hayalindeki bahçeli evi uygun fiyatlarla sunması açısından çok farklı. 


Projede, her evin 30 ila 300 metrekare arasında değişen bahçeleri bulunuyor" diye konuştu. Bahçeşehir'de yedi yıl daha inşaat faaliyeti sürdürecek arsa stoklarının olduğunu ifade eden Salih Kuzu, "Daha uygun fiyatlarla bu bölgede ev yapabilmek mümkün değil. Mevcut ulaşım ağırım daha da genişlemesi gerekiyor. Bunlar hayata geçerse Trakya'ya doğru bu tip evleri hayata geçirebiliriz" dedi. Kentsel dönüşümün büyük bir iş hacmi yaratacağım söyleyen Kuzu, "Yeni binalar kalıcı olmalı. 20 sene soma tekrar dönüşüm gerekirse ülke için israf olur" ifadelerini kullandı. 


Toplamda 228 bahçeli evden oluşan Dekar Aşmalı Bahçeler'in ikinci etabında 2+1'den 5+1'e kadar 8 farklı büyüklükte ev bulunuyor. Ev sahiplerinin açık havadan mümkün olduğu kadar çok faydalanabilmesi için Dekar Aşmalı Bahçelerde 23 bin metrekarelik bir park alanı yer alıyor. 


Sözcü


Geri Dön