16 / 04 / 2024

Astoria AVM'de mağazalar ofise dönüyor!

Astoria AVM'de mağazalar ofise dönüyor!

Yaklaşık 10 yıl önce açılan Astoria AVM, bulunduğu bölgede bir heyecan yaratmıştı. İstanbul Esentepe'de konumlanan AVM, ofislerin yer aldığı iki ikiz kuleden oluşuyor.



Astoria açıldığı günden bu yana bölgede AVM olarak tutunmakta zorluk çekiyor. Bunun en büyük sebebi, İstanbul'da AVM yoğunluğunun en yüksek olduğu bölgede konumlanmış olması. Beş ya da 10 dakikalık mesafelerde Cevahir, Profilo, Kanyon, Zorlu gibi İstanbul'un en işlek AVM'lerinin olduğu bir bölgede tutunmaya çalışıyor.

AVM, bilindiği üzere bundan birkaç yıl önce renovasyon geçirmişti.


Bu kapsamda yemek katlarının yeri değişmiş ve sinema bölümü kapatılmıştı. AVM'nin zemin üstü katları da ofis olarak kullanıma açılmıştı. Perakende editörümüz Meral Candan'ın aldığı bilgilere göre, Astoria'da şimdilerde de benzer bir süreç yaşanıyor. AVM'nin -1 katında yer alan mağazalar kapanmış durumda ve buralar da ofise dönüştürülüyor. Ofislerin inşaatı halen devam ediyor. Bu durumla ilgili detaylı bilgi almak istedik ancak Astoria Genel Müdürü Ümit Teoman'dan sadece iki satırlık bir yanıt alabildik: "Astoria AVM'de ürün çeşitliliği, mağazalar, restoranlar ve ofis karması üzerinde yenilemeler yapıyoruz. Uzun zamandır Astoria AVM'nin en işlek yeri yemek bölümüydü. Alışveriş kısmı bir türlü isteneni verememişti." Görünen o ki, Astoria AVM'de mağazalar ne yapsa olmuyor. Ofisler, AVM'den alan kapmaya devam ediyor.



Para 


Geri Dön