24 / 04 / 2024

Zorlu Center AVM'de mağazaların kira fiyatları düştü!

Zorlu Center AVM'de mağazaların kira fiyatları düştü!

Taraf Gazetesi'nin haberine göre; İmar izninin, üç katı inşaatla açılan Zorlu Center AVM’ye yeterli müşteri gelmedi, mağazalar iş yapamadı. 11 Ekim'de hizmete açılan Zorlu Center AVM'de zorunlu olarak kiralar düşürüldü...



11 Ekim’de açılan Zorlu Center, AVM içinde kapalı bir şekilde bekleyen Apple mağazasından şikayet eden kiracılarına iki ay için yüzde 50 oranında kira indirimi yaptı. The Wall Street Journal Türkiye ’nin haberine göre; kapalı olan Apple mağazasının çevresindeki kağıt duvarlar nedeniyle müşterinin gelme isteğini azalttığını ifade eden bir perakendeci “Bu durum cirolarımıza yansıyor. Zorlu Center’da kaybımızı bu yolla telafi etmeye çalışıyor” dedi. Kirada indirim alan bir diğer mağaza sahibi de şöyle konuştu: “Üçüncü ay için de görüşüyoruz. Yüzde 20-30 oranında ek indirim yapılabilir. Ama henüz net değil.” Zorlu Center yetkilileri “Kiracılarımıza iki ay için jest yaptık. Kira indirimini tüm kiracılarımıza uyguladık. Aralık ayında her şey sözleşmelerde olduğu şekilde devam ediyor” derken, Apple konuyla ilgili yorum yapmadı.


Apple Türkiye’deki ilk mağazasını Zorlu Center’da açacak. Bunun için Zorlu Center’da 2 bin metrekarelik bir yer kiralayan Apple, ilk planlara göre beklenen açılışını Aralık ayında yapacaktı. Ancak, süre uzadı ve açılış 2014’e sarktı. Bu da çevrede yer alan mağazalarda rahatsızlık yarattı.



15 GÜN BEDAVA


Şikayetlerini AVM yönetimine de ileten kiracılar, Zorlu Center’dan telafi aldı. Birinci ay için kirada yarı yarıya indirim yapılacak. Ancak, AVM’nin kiracıları bir yıllık kirayı peşin ödediği için Zorlu Center onlara, 1 yılları dolduktan sonra 15 gün kira bedeli ödemeden dükkanda kalma şansı verecek. Kiracılara indirim nedeniyle bir bedel ödenmeyecek.


Taraf Gazetesi


Geri Dön