26 / 04 / 2024

AVM'deki mağazaların kiraları devlet tarafından ödensin!

AVM'deki mağazaların kiraları devlet tarafından ödensin!

AVM'lerin Mayıs'ta açılacağı duyuruldu. Peki AVM'ler nasıl açılacak? AVM'lerdeki mağazaların sahipleri “Açılsın ama bir süre kira ödemeyelim. Çok zor durumdayız” diyorlar...



Habertürk köşe yazarı Fatih Altaylı, bugünkü yazısında AVM'lerin açılmasını kaleme aldı. Altaylı, AVM'lerin kira çözümü için, '“makul” bir kiranın devlet tarafından ödenmesi' dedi.

İşte Fatih altaylı'nın 'AVM'ler nasıl açılacak!' başlıklı yazısı....

Dün bir haber okudum.

“AVM’ler pek yakında açılacak” diye. Şaşırdım.

Haberde olmadığı için detayları araştırmak bana düştü. Evet doğru. Alışveriş merkezlerinin açılması için kamudan gelen bir baskı var AVM şirketlerine.

“Açın yoksa pek çok şirket batacak” telkini geliyor. Ancak ortada kocaman sorunlar var. AVM’ler açılacak da nasıl!

AVM’lerde yer alan mağazaların, dükkanların sahipleri “Açılsın ama bir süre kira ödemeyelim. Çok zor durumdayız” diyorlar. AVM işletmecileri ise “Son iki yılda zaten cirolar düştüğü için gelirlerimiz düştü. Kiralar TL’ye endekslendiği için zaten sıkıntıdayız. Şimdi bir aydır kapalı olan AVM’leri açmak için epey bir para harcayacağız. Buraların güvenliği, temizliği, bakımı, onarımı, ısıtması, soğutması, suyu, elektriği büyük paralar. Hem bunları yapacağız. Hem de kira almayacağız. Bu iş nasıl olacak?” diyorlar.

Tam Nasreddin Hocalık bir durum.

“Sen haklısın, sen de haklısın”

Çözüm ne?

Bana göre AVM’leri açmak için henüz erken olsa da, ille de açılacaksa AVM sahipleri ve kiracıları ne düşünüyor bilemem ama bana göre kısa vadeli çözüm “makul” bir kiranın devlet tarafından ödenmesi.

Buna karşılık da hem kiraya verenden hem de kiracıdan “istihdam” garantisi alınması. Bu konuda tarafların önerilerini de burada dile getirmeye hazırım!

AVM’ler Mayıs'ta açılıyor!

Mağaza kiralarında yüzde 50 indirim talebi!

Kiracılardan yeni öneri: 'Ciro üzerinden kira alınsın'!

AVM'ler açıldıktan sonra 6 ay kira alınmamalı!


Geri Dön